ABD medyası reklamını veto etti

ABD medyası reklamını veto etti

ABD’nin CNN, NBC, CBS ve ABC gibi televizyonları Trump’ın görevdeki ilk 100 günün ‘başarılarını’ anlatan reklam filmini yayınlamayı reddetti. Medya devleri reklamın yalanlarla dolu olduğunu açıkladı.

Seçildiği günden beri ABD’nin başkanı Donald Trump ile medya arasındaki kavga bir türlü son bulmadı. Son olarak koltuktaki 100’üncü gününde Beyaz Saray muhabirlerinin düzenlediği geleneksel yemeğe katılmayarak kavgada yeni bir cephe açan Trump’ın bu gerginliklerine bir yenisi daha eklendi. ABD’nin CNN, NBC, CBS, ABC gibi önde gelen bazı televizyon kanalları, başkan Donald Trump’ın görevdeki ilk 100 günündeki ‘başarılarını’ anlatan reklamları yayınlamayı, “Yalan haber değiliz” diyerek reddetti. Amerika’nın Sesi’nde yer alan habere göre reklam, ünlü televizyon habercilerini, yüzlerinde ‘yalan haber’ yazısıyla birlikte gösteriyor. Reklamın doğruları yansıtmadığını söyleyen kanallar ise grafik kaldırılırsa, yayınlayabileceklerini açıkladı. CNN’den yapılan yazılı açıklamada, “Ana akım medya, yalan haber değildir. Demek ki bu reklam yalan” ifadeleri yer aldı. Başkan Trump’ın gelini ve kampanya danışmanı Lara Trump ise karara tepki gösterdi. Lara Trump, “Ana akım medya sadece kendi işine geldiğinde basın özgürlüğünden yana olduğunu göstermiştir” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN