ABD’de Kushner polemiği

ABD’de Kushner polemiği

ABD Başkanı Trump’ın ‘Ortadoğu’ya barış getirme’ görevini verdiği başdanımanı Kushner, bu ‘göreve’ Irak Başbakanı İbadi ile görüşerek devam etti. Buluşma ABD’de ‘yetki’ tartışmasına sebep oldu.

ABD Başkanı Donald Trump’ın damadı ve başdanışmanı Jared Kushner için Amerikan medyasında ‘başkanın gölge diplomatı’ yorumları yapılıyor. Kushner, ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford’a Irak ziyaretinde eşlik etti. Kushner, Irak Başbakanı Haydar İbadi ile yapılan görüşmeye de katıldı. Daha önce ABD medyasında, Trump’ın Kushner’ı Ortadoğu’da barışı sağlamakla görevlendirdiği yazılmıştı. Ancak bu ziyaret, ülkede yeni tartışmaların başlamasına neden oldu. Önceki Başkan Barack Obama’nın dış politika danışmanı Ben Rhodes, Twitter’dan yazdığı mesajda Kushner’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı’ndan önce böyle bir ziyaret yapmasını eleştirerek “Kushner, Ulusal Güvenlik Danışmanı’ndan önce Irak’ta. Tamamen normal” ifadesini kullandı.

DARBECİ SİSİ’YE TAM DESTEK

Göreve gelmeden önce Ortadoğu’nun diktatörlük yönetimleriyle daha istikrarlı olduğunu savunan ABD Başkanı Donald Trump, Mısır’da 2013 yılında yapılan darbe ile işbaşına gelen Abdülfettah Sisi’ye büyük destek verdi.

Sisi’yi Beyaz Saray’da ağırlayan Trump, iki saatlik görüşmenin ardından yapılan ortak basın toplantısında “Herkesin bilmesini istiyorum ki Sisi çok zor koşullar altında harika işler yaptı. Biz Mısır’ın ve Mısır halkının arkasındayız. Mısır ile askeri işbirliğini de en üst düzeye çıkaracağız. Burada artık büyük bir müttefikiniz var” diye konuştu.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN