ABD'den Kamışlı'daki YPG'ye 10 TIR silah sevkiyatı

ABD'den Kamışlı'daki YPG'ye 10 TIR silah sevkiyatı

Türkiye, Afrin operasyonu için hazırlıklarını sürdürürken, ABD'nin terör örgütü YPG'ye silah sevkiyatı yaptığı ortaya çıktı. Önceki gece yarısı TIR'lar ile Kamışlı'ya gönderilen malzemeler arasında mühimmat ve ağır silahlarla birlikte zırhlı araçlar da bulunuyor.

KENAN BUTAKIN/İSTANBUL

Türkiye'nin 'milli güvenlik vurgusu' yaptığı Afrin operasyonunun her an başlaması beklenirken, dikkatler terör örgütü PYD'nin kontrolündeki Fırat'ın doğusundaki bölgelere çevrildi. Pentagon'un, öncülük ettiği koalisyonu yalanlayıp 30 bin kişilik bir ordu kurmayacağını ve SDG'nin de sadece istikrar sağlama gücüne dönüştürüleceğini açıklamasından sonra da zamanlama olarak dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Türkiye'nin her an Afrin operasyonu için düğmeye basacağı dönemde yaşanan gelişmede, terör örgütü YPG'ye ağır silahlar ve zırhlı araçlardan oluşan TIR'lar dolusu sevkiyat yapıldığı ortaya çıktı. Önceki gece yarısı YPG'liler tarafından 58 saniye görüntülenip sosyal medyada paylaşılan videoda en az 10 TIR'dan oluşan bir konvoy görünüyor.

DİKKAT ÇEKEN ZAMANLAMA

Türkiye'nin Nusaybin ilçesi karşısında bulunan Suriye'nin Kamışlı ilçesine doğru yola çıkan TIR'ların da, ABD'nin Rimelan'daki üssünden yola çıktığı biliniyor. ABD, son iki yıldan bu yana sevkiyatların birçoğunu Rimelan ve Kamışlı üzerinden gerçekleştiriyor. Kısa süre önce de, yine benzer bir sevkiyat yapılmış ve lazer güdümlü füzeler, mayın temizleme araçları, zırhlı araçlar, mühimmatla birlikte makineli tüfekler, Doçkalar ve termal dürbünler ile çok sayıda teknolojik savaş aletleri YPG'ye ulaştırılmıştı.

İŞTE YPG'YE SİLAH SEVKİYATININ GÖRÜNTÜLERİ

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN