Tane tane dökülen fıstıklı helva tarifiyle herkesi mest edin: Aynı fıstıklı baklava tadında!

Tane tane dökülen fıstıklı helva tarifiyle herkesi mest edin: Aynı fıstıklı baklava tadında!

Geleneksel lezzetlerin modern yorumları, mutfağımıza yeni bir soluk getiriyor. Fıstıklı irmik helvası da bu yenilikçi yaklaşımın güzel bir örneği. Geleneksel tatları koruyarak, onlara farklı lezzet katmak mümkün. Şimdi bu tarifi deneyerek, sofralarınıza nostaljik bir tat ve modern bir dokunuş katmaya ne dersiniz?

Türk mutfağının zengin lezzet hazinelerinden biri olan irmik helvası, yıllardır sofralarımızı tatlandıran, özel günlerin vazgeçilmezi olan bir lezzet. İrmik, şerbet ve yağın eşsiz bir uyumuyla hazırlanan bu tatlı, her lokmasında nostaljik bir hava taşır. Ancak, bazen geleneksel lezzetlere modern bir dokunuş yapmak da mümkündür. İşte tam da bu noktada, fıstık ile buluşan irmik helvası, yepyeni bir tat deneyimi sunuyor.

MALZEMELER

1 su bardağı irmik

1,5 su bardağı süt

1,5 su bardağı su

2 yemek kaşığı tereyağı

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı toz fıstık

maxresdefault-001.jpg

MALZEMELER

  • Tereyağını tavaya alalım, bir su bardağı irmiği ilave edelim ve kısık ateşte, hafif pembeleşene kadar devamlı karıştırarak kavuralım.
  • Hafif kavurduktan sonra üzerine bir su bardağı toz fıstık ekleyelim. Bir karıştıralım, şekerini de ekleyip tekrar karıştıralım. Daha sonra sütü ve suyu yavaşça ilave edelim, bu sırada ocağın altını açalım.
  • Fokurdamaya başlayınca ocağın altını kapatalım. Kapağını kapatmadan 5 dakika altı kısık şekilde, devamlı karıştırarak pişirelim. Daha sonra kapağını kapatıp dinlenmeye bırakalım.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN