AB'den Gazze'de itidal çağrısı

AB'den Gazze'de itidal çağrısı

Avrupa Birliği (AB), abluka altındaki Gazze Şeridi'nde gösterilerin devam edeceğinin açıklandığına dikkati çekerek, itidal çağrısında bulundu.

AB Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Federica  Mogherini'nin ofisinden yapılan yazılı açıklamada, geçen hafta yaşanan can  kayıpları hatırlatılarak, gösterilerde tüm tarafların sorumlu davranmaları,  şiddet olayları ve can kayıplarının önlenmesi gerektiği bildirildi.

Açıklamada, "AB, İsrail'in barışçıl gösteri hakkına saygı duymasını ve  orantılı güç kullanmasını bekliyor." ifadelerine yer verildi.

Gazze halkının barışçıl gösteri hakkı bulunduğuna işaret edilen  açıklamada, göstericilerin çatışmadan kaçınmaları gerektiği kaydedildi.

Filistinliler, Toprak Günü'nün 42. yılını anma kapsamında 30 Mart Cuma  gününden bu yana abluka altındaki Gazze Şeridi'nin İsrail sınırında barışçıl  gösteriler düzenliyor. Filistinliler, bu barışçıl gösterilerine 6 hafta boyunca  devam etmeyi planlıyor.

İsrail askerleri ise "sürgün edildikleri topraklarına dönmeyi ve  2006'dan beri Gazze'ye uygulanan hukuksuz ablukanın kaldırılmasını" talep eden  sivil halkın üzerine gerçek mermilerle ateş açıyor.

Gösterilerin başladığı ilk günden bu yana 19 Filistinli şehit oldu,  1500'den fazlası yaralandı

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN