AB'den Türkiye ve Rusya'ya İdlib teşekkürü

AB'den Türkiye ve Rusya'ya İdlib teşekkürü

İdlib anlaşması için Rusya ve Türkiye'ye teşekkür eden Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temcilsici Federica Mogherini, buna rağmen askeri çözüm riskinin devam ettiğini, bu yüzden ek çabalara ihtiyaç olduğunu belirtti.

Sputnik'te yer alan habere göre; Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda Suriye görüşmesinin açılış konuşmasını yapan Mogherini, "Suriye'deki savaş henüz bitmedi. Rusya ile Türkiyearasındaki İdlib anlaşması sayesinde yeni kan dökülmesi engellenmiş oldu. Bu yöndeki çalışmalar için teşekkür etmek istiyorum. Ama saldırı riski devam ediyor ve sanırım bugünkü hedefimiz, burada bulunan Astana garantörlerini son gerilimi azaltma bölgesini muhafaza etmeye çağırmak" ifadelerini kullandı.

AB yetkilisi, İdlib dışındaki Suriye çatışmasının henüz sona ermediğini, geliştiğini ve bölgesel boyutta dahil olmak üzere değiştiğini söyledi. AB'nin, Suriye'nin onarılmasına katkıda bulunmaya hazır olduğunu teyit eden Mogherini, ancak bunun için önce kalıcı politik sürecin ayarlanması gerektiğini kaydetti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN