ABD'li polisler dokuz ayda 706 kişiyi katletti

ABD'li polisler dokuz ayda 706 kişiyi katletti

ABD'de yayınlanan bir istatistiğe göre, ABD'li polisler son dokuz ayda toplam 706 kişiyi katletti. Çoğunluk olarak polisler tarafından öldürülenlerin siyahi olduğunu kanıtlayan istatistik, uzmanları endişelendiriyor.

[Karar]

ABD'de polis ve vatandaş arasındaki orantısız güç kullanımı devam ediyor. Son olarak Kuzey Karolina eyaletinde bir kadın polis tarafından öldürülen 43 yaşındaki siyahi Keith L. için sokağa çıkan binlerce vatandaş ve "Siyahilerin Hayatı Değerlidir" (Black Lives Matter) üyeleri, Charlotte sokaklarında adalet ve özgürlük temalı sloganlar eşliğinde protesto yürüyüşü gerçekleştirdi. 

16-09/22/rujuyrjy.jpg

ABD'de polisler tarafından öldürülen insanlar hakkında geniş çaplı araştırma yapan Washington Post gazetesinde yayınlanan bir istatistiğe göre son dokuz ayda toplam 706 kişi katledildi. Öldürülen 706 kişinin arasında 163'ü siyahi olduğu tespit edilirken geçen sene toplam 990 kişinin polis tarafından öldürüldüğü saptandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN