ABD'nin PKK'ya verdiği silahlar ortaya çıktı

ABD'nin PKK'ya verdiği silahlar ortaya çıktı

ABD’nin Afrin’de Türk tanklarına karşı kullanılmak için verdiği silahların görüntüleri ortaya çıktı. 4 kilometre menzile sahip modern keskin nişancı silahıyla birlikte Konkurs ve Tow tanksavar füzeleri sınır hattına konuşlandırıldı.

Afrin’de Türk tanklarına karşı ABD’nin verdiği silahların görüntülerine ulaşıldı. ABD’nin DEAŞ bahanesiyle teröristlere ilettiği 4 kilometre menzile sahip modern keskin nişancı silahıyla birlikte Konkurs ve Tow tanksavar füzeleri sınır hattına konuşlandırıldı. PKK elebaşıları, örgüt içi propaganda da ‘Türk tanklarının durdurulmasına’ özel önem veriyor.

TERÖRİSTE HAVA SAVUNMA

Yeni Şafak'uın haberine göre, ABD ordusu, Afrin’de Türk hava araçlarına karşı kullanmaları için PKK’lı teröristlere ‘MANPADS’ olarak bilinen güdümlü hava savunma roketi verdi.

18-01/15/fft16_mf10623107.Jpeg

Suriye’deki gelişmelere ilişkin analizler yayınlayan NSO haber portalına konuşan bir ABD’li yetkili, omuzdan fırlatılan ve hava araçlarına karşı 8 kilometreye kadar etkili olan güdümlü sistemlerin PKK’ya yollandığını kaydetti. ABD’nin verdiği bu silahla teröristler, TSK’ya ait bir helikopteri düşürüp askerlerimizi şehit etmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN