Adana Aladağ'da kız yurdunda yangın: 12 kişi öldü, 22 yaralı | Son dakika haberleri

Adana Aladağ'da kız yurdunda yangın: 12 kişi öldü, 22 yaralı | Son dakika haberleri

Adana'da kız yurdunda çıkan yangından kahreden son dakika haberi geldi. 1'i görevli 11 kişinin hayatını kaybettiği belirlendi. Adana'nın Aladağ ilçesinde özel bir kız öğrenci yurdunda çıkan yangın itfaiye müdahalesiyle söndürüldü. Yangın sırasında panikleyen öğrenciler camlardan aşağıya atladı. Adana Valiliği yaptığı açıklamada 13 öğrencinin yaralandığını mahsur kalan kimsenin olmadığını duyurdu. Ancak kısa süre sonra 12 kişinin cansız bedenine ulaşıldı. 22 kişi de yaralandı.

Adana’nın Aladağ ilçesinden kahreden haber geldi. Aladağ Okul Talebelerine Yardım Derneği'ne ait kız öğrenci yurdunda çıkan yangında 1'i görevli 11'i öğrenci 12 kişi hayatını kaybetti. 50 kişililik kapasitesi bulunan yurtta 30'dan fazla öğrencinin bulunduğu öğrenildi. Yaralanan 22 öğrenci hastanede tedavi altına alındı. 

16-11/29/yangin.jpg

İTFAİYE MÜDÜRÜ: 12 ÖLÜ VAR

Adana Valisi Mahmut Demirtaş ve İl Emniyet Müdürü Osman Ak, yangın yerinde incelemelerde bulunuyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak ilçeye giderek olay yerinde inceleme yapacak. Adana İtfaiye Daire Başkanı Fatih Durukan, Aladağ İlçesi'ndeki ahşap olan kız öğrenci yurdunda çıkan yangında 11 öğrenci ile 1 görevlinin yaşamını yitirdiğni söyledi. 

OLAY YERİNDEN İLK GÖRÜNTÜLER

ALEVLERDEN ÇATI KATINA SIĞINDILAR

Öte yandan yangın çıkınca öğrencilerden bazılarınan çatı katına çıktığı ancak alevlerden kurtulamadıkları öğrenildi. Bazı öğrenciler ise camlardan kendini atarak yangından kurtuldu. 

MEB YETKİLİLERİ: 30'DAN FAZLA ÖĞRENCİ VARDI

Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri yurdun Aladağ Okul Talebelirine Yardım Derneği'ne ait olduğunu, burada sadece ortaokul değil lise öğrencilerinin bulunduğunu belirtti. Yetkililer 50 kişilik kapasitesi olan yurtta 30'a aşkın öğrencinin bulunduğunu kaydederken, "Arama kurtarma çalışmaları hala sürüyor" dedi. 

Öte yandan yurtta yangın merdiveni bulunduğu ancak çıkış noktasının kilitli olduğu idda edildi. Bu bilgi yetkililer tarafından henüz doğrulanmadı. 

Adana Aladağ'da, Aladağ Okul Talebelerine Yardım Derneği'ne ait özel kız yurunda çıkan yangında 11'i öğrenci 1'i görevli 12 kişi hayatını kaybetti. 22 öğrenci de yaralandı. Türkiye'yi yasa boğan faciayla ilgili detaylar da gelmeye devam ediyor. 

BELEDİYE BAŞKANI: YANGIN MERDİVENİ KİLİTLİYDİ

NTV yayınına bağlanan Adana Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, “Yangın merdiveni, çocukların cesetlerine ulaşıldığı bölge. Tahminim, yangın merdiveninin kilitli olduğu anlaşılıyor, açamamışlar. 11-14 yaşında çocuklar. Çatı da çocukların üzerine yıkılmış" diye konuştu. 

AHŞAP MALZEME FACİAYI TETİKLEDİ

İlk tespitlere göre, 3 katlı binada elektrik kontağından yangının çıktığı tahmin ediliyor. Öğrencilerden bazıları kendini camdan atarak kurtardı ancak bazıları çatı katına doğru kaçtı. Burada sıkışan öğrenciler hayatını kaybetti. Çatı katının üstünün çinko malzeme ile örtülü olduğu, ancak ahşap malzeme ile desteklendiği belirlendi. Yangında ahşap malzeme çökünce öğrenciler çatının altında kalarak can verdi

Binada yangın merdiveninin bulunduğu ancak öğrencilerin panik nedeniyle merdiveni kullanamadığı tahmin ediliyor. Merdivenin kilitli olduğu için kullanılmadığı da ileri sürülmüştü. Belediye Başkanı Sözlü'nün aksine Adana Valisi Mahmut Demirtaş binada yapılan incelemenin ardından yaptığı açıklamada bu iddiaya cevap vermedi. 

Adana'nın Aladağ ilçesindeki kız öğrenci yurdunda çıkan yangında hayatını kaybeden 9 kişinin cenazesi bir ambulans ile adli tıp kurumuna getirildi. Öte yandan, Adana'nın Aladağ ilçesindeki kız öğrenci yurdunda çıkan yangında yaralananlardan 14'ünün ismi belirlendi.
 

Öte yandan 9 öğrencinin cenazesi ceset torbalarına konularak bir ambulans ile Adana Adli Tıp Kurumu'na getirildi. Cenazeler görevliler tarafından tek tek indirilerek morga konuldu.

YARALANANLARIN İSİMLERİ BELLİ OLDU

12 kişinin hayatını kaybettiği yangında çeşitli yerlerinden yaralanan 22 kişi, Adana merkez ve Kozan ilçesindeki çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralılardan 14 öğrencinin ismi şöyle:

Yasemin Kara (13), Hafize Sultan (12), Seda Topbaş (12), Şule Altun (11), Emine Pertlek (12) Nefize Sarıkaya (14), Elife Deniz, Sema Karataş, Gülcan Nagir Zeynel, Sena Özkan, Zeynep Serdedeniz, Ayşe Genç, Gülsün Çelik ve Veysel Dede.

YAGIN NASIL ÇIKTI, NELER YAŞANDI...

Edinilen ilk bilgilere göre, Aladağ'da bir öğrenci yurdunda 19.30 sıralarında yangın çıktı. Olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri yangına müdahale ederken, yaralıların olduğu ve bazı öğrencilere de ulaşılamadığı bildirildi.

KENDİLERİNİ AŞAĞIYA ATTILAR

Yangında alevler bir anda binayı sararken içeride bulunan öğrenciler korku içerisinde camlardan atlayarak canlarını kurtardı. Bazı öğrenciler bu sırada yaralandı. 

16-11/29/resimid_5195910.jpg

Olay yerine çok sayıda itfaiye ve Orman İşletme Müdürlüğü ve ambulanslar sevk edildi. Ekipleri söndürme çalışmalarını sürdürürken, 3 kız öğrenciye kısa süreliğine ulaşılamadı. Yangına ilişkin açıklama yapan Aladağ Belediye Başkanı Mustafa Akgedik, mahsur kalan öğrencilere yönelik çeşitli söylentiler olduğu ancak mahsur kaldığı iddia edilen 3 öğrencinin varlığından emin olmadıklarını söyledi.

EKİPLER BÖYLE MÜDAHALE ETTİ

Yaralanan öğrenciler hastanelere kaldırılırken, yangını söndürme çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

VALİ AÇIKLAMA YAPTI

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Aladağ ilçesinde bir öğrenci yurdunda yangın çıktığını belirterek, "Olayda ilk belirlemelere göre 13 öğrencimiz yaralandı. İlk tespitlere göre yangında ölen yok." dedi.

16-11/29/resimid_5195781.jpg

'İLK TESPİTLERE GÖRE ÖLEN YOK'

Olay sırasında yaralananlar olduğunu aktaran Demirtaş, "Olayda ilk belirlemelere göre 13 öğrencimiz yaralandı. İlk tespitlere göre yangında ölen yok. Öğrencilerimizden bazıları dumandan etkilenmiş, kiminde kaçarken meydana gelen kırıklar var. Yaralılar hastanelerde tedavi altına alındı."

16-11/29/resimid_5195783.jpg

Demirtaş, tüm itfaiye, sağlık ve kurtarma ekiplerinin seferber edildiğini bildirerek, kendisinin de olay yerine gitmek üzere hareket ettiğini söyledi.

İTFAİYE MÜDÜRÜ: YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI  

Öte yandan, İtfaiye müdürü Nihat Sarraf, yangının kontrol altına alındığını duyurdu.  Öğrenci yurdunda çıkan yangın saat 21.00 sularında söndürülürken, binada arama çalışması başlatıldı. Ekiplerin yoğun müdahalesi sonucu yangın söndürülürken, soğutma çalışması başlatıldı.  Bu arada, bina içinde öğrenci kalıp kalmadığının tespiti için arama çalışması başlatılırken, ilk 2 katta herhangi bir olumsuzlukla karşılaşılmadığı, çalışmaların son katta yoğunlaştırılacağı bildirildi.

ADANA / AJANSLAR

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN