Adem Yılmaz bankadan çektiği krediyi böbreğiyle ödemek istedi

Adem Yılmaz bankadan çektiği krediyi böbreğiyle ödemek istedi

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde hayvancılıkla uğraşırken 8 yıl önce bankadan kredi çeken Adem Yılmaz (34), büyük bir talihsizlik yaşadı.

ÖZEL HABER/ EREN TAŞAR

Yılmaz’ın krediyle aldığı hayvanlar hastalıktan telef oldu. 9 icra davası açan, 2 de haciz işlemi başlatan bankaya olan 25 bin liralık borcu ve her geçen gün işleyen faiz nedeniyle Yılmaz’ın evi ile eşinin işlettiği bakkalı elden gitti. Yaşadığı kabus dolu günleri KARAR’a anlatan Yılmaz, hayvanları telef olduktan sonra borcun ertelenmesi için bankaya başvurduğunu, talebinin reddedildiğini dile getirdi. Yılmaz, kaymakamlığa, valiliğe gittiğini, Cumhurbaşkanlığı’na dilekçe yazdığını, siyasi partilere derdini anlattığını; ancak hangi kapıyı çaldıysa eli boş döndüğünü söyledi.

Son çare İstanbul’a giderek böbreklerinden birini satmayı düşündüğünü ifade eden Yılmaz, “Bir böbreğimin fiyatı bile birkaç hayvanın parasını karşılamıyordu; vazgeçtim” diye konuştu. Memleketine dönerek tekrar valiliğe başvuran  Yılmaz, “Bu işin peşini bırak. Kurumu yıpratıyorsun, başın belaya girecek” gibi cevaplar aldığını öne sürdü. Yılmaz şöyle konuştu: “Banka yetkilileri ölümü dirimden daha kıymetli buldu. Yetkililer, ‘Biz sana kredi verirken hayat sigortası yaptık. Öldüğünde borcunu sigorta karşılayacaktı’ diyerek başından savdı. Hala borç ödüyorum.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN