‘Roller coaster’a binmek böbrek taşını tedavi ediyor.

‘Roller coaster’a binmek böbrek taşını tedavi ediyor.

Böyle bir tedavi seçeneği hiç duymadınız! Michigan State Üniversitesi’ne göre ‘roller coaster’a binmek böbrek taşını tedavi ediyor.

Yıllardır böbrek taşı tedavisi için sayısız reçeteli tedavi önerildi. Fakat bunlardan en yenisi hayli ilgi çekici: Roller coaster böbrek taşını tedavi edebilir. Michigan State Üniversitesi’nin liderliğinde yapılan araştırmada lunaparktaki roller coaster’a binmenin küçük böbrek taşlarına iyi geldiği belirtildi. Bir kişinin ağrısının bu şekilde geçmesini dile getirmesinden sonra o kişinin deneyiminden yola çıkan bilim insanları 3D printer ile bir böbrek tasarladı, içini idrar ve farklı boyutlarda böbrek taşıyla doldurdu. Bu tasarlanan böbrek Florida’daki Disney’deki  roller coaster’a bindirildi. Taşın ağrısının geçme oranı arka sıralarda oturanlarda yüzde 63 azaldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN