‘Afgan kızı’nı çeken fotoğraf sanatçısı McCurry Ankara’da

‘Afgan kızı’nı çeken fotoğraf sanatçısı McCurry Ankara’da

1985'te çektiği ve aynı yıl National Geographic'ın kapağı olan ‘Afgan Kızı’ fotoğrafıyla bütün dünyada tanınan sanatçı Steve McCurry, 15 Eylül'de Ankara'da sanatseverlerle buluşacak.

CerModern'den yapılan açıklamaya göre, günümüzün en iyi görsel yapımcılarından biri olarak kabul edilen ve fotoğrafçılık alanında birçok önemli ödüle sahip McCurry, 15 Eylül'de CerModern'de düzenlenecek basın toplantısı ve söyleşide, Ankaralılarla bir araya gelecek.

Sanatçının son 30 yılda dünyanın farklı yerlerinde çektiği en çok bilinen fotoğraflarının da sergileneceği etkinlikte McCurry, fotoğraf tutkunlarına deneyimlerini aktaracak.

Sergi, 16 Eylül - 13 Aralık tarihleri arasında ziyaret edilebilir.

15-09/11/untitled-1_2669568b.jpg

Steve McCurry, dünyanın birçok çatışmalı bölgesinde fotoğraf çekti. McCurry, Afgan Kızı Şarbat Gula’yı 2001'de yorucu bir araştırma sonucu yeniden bulup tekrar fotoğraflamıştı.

McCurry,Robert Capa Altın MadalyasıUlusal Basın Fotoğrafçıları Ödülü ve World Press Photo yarışmasında görülmemiş bir dört birincilik ödülü de dahil olmak üzere sektörün en prestijli ödüllerinden bazılarını kazanmıştır.

İşte Steve McCurry'nin diğer eşsiz portreleri...

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN