Afgan medyasında kadın hakimiyeti

Afgan medyasında kadın hakimiyeti

Tamamen kadınlara adanmış yeni bir TV kanalı... Toplumun birçok alanı gibi medya sektörünün de erkekler tarafından egemen olduğu bir ülkede türünün ilk örneği olan Zan TV, Afganistan’da yayına başladı.

Kanal, pazar günü tüm kadın sunucularının ve yapımcılarının bulunduğu bir ekiple lansmanını yaptı. Bu kanal Afganistan’da ‘devrim niteliğinde bir yatırım ve kadınların Afganistan’da daha çok ses duyuracağının habercisi’ olma iddiasında. Zan TV kurucusu ve medya girişimcisi Hamid Samar, “Kadın hakları ve medya hakları hakkında birçok konuşma yapıldı” dedi. Fakat “Kadınlar için özel bir şey görmemiştik. Bu kanalı da bu yüzden kurduk” diye ekledi. Kanalda birçoğunun öğrenci olduğu, çoğunlukla genç kadınlardan oluşan bir ekip çalışıyor. -REUTERS

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN