Afrika ülkeleri FETÖ’yü iç tehdit olarak görüyor

Afrika ülkeleri FETÖ’yü iç tehdit olarak görüyor

15 Temmuz darbe girişimi sonrası Türkiye’nin girişimleriyle bir çok Afrika ülkesi sınırları içinde faaliyet gösteren FETÖ’nün okullarını Türkiye Maarif Vakfı’na (TMV) devretmeye başladı.

Okulların devrini gerçekleştiren ülkler aynı zamanda örgüt üyelerini sınırdışı da ediyor. Kara kıtadaki durumla ilgili açıklamalarda bulunan TMV Başkan Vekili Büyükelçi Dr. Hasan Yavuz, FETÖ’nün özellikle Afrika’da teşkilatlandığını ve faaliyetlerini yaygınlaştırdığını dile getirdi. TMV olarak şimdiye kadar çok sayıda ülkedeki FETÖ bağlantılı kurumun Vakfa devri için anlaşma imzaladıklarını anlatan Yavuz, Gine, Nijer ve Somali gibi ülkelerde TMV çatısı altında eğitimlerin başladığını kaydetti.

Angola, Gambiya ve Fas gibi ülkelerin FETÖ’yü ‘iç güvenlik tehdidi’ görerek okulları kapattığını hatırlatan Yavuz, “Afrika ülkeleri bu yapıyı iç güvenlik tehdidi olarak görüyor. Çok sayıda ülke bu yapılanmaya karşı harekete geçti. Afrika Birliğinin FETÖ’yü terör listesine alması için girişimlere başladık” dedi. Kıtadaki son durum hakkında da bilgi veren Yavuz, şu anda Somali, Gine ve Nijer’de devralınan okullarda eğitimi sürdürdüklerini, toplamda 18 okul, 12 bina, 10 öğrenci yurdunun devralındığını kaydetti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN