Kumpasta deşifre olan örgüt delilleri yok etmiş

Kumpasta deşifre olan örgüt delilleri yok etmiş

Konya’daki FETÖ soruşturmasında, örgütün 17-25 Aralık kumpaslarının deşifre olmasından sonra delil yok etme çalışması başlattığı ortaya çıktı. Çete, yazışmaları, hard diskleri ve hatta şifreli notları bile yakmış.

Konya Başsavcılığının talimatıyla 30 ilde FETÖ’de aktif rol oynadığı değerlendirilen kişilere yönelik 7 Şubat’ta, gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan bazı şüpheliler itirafçı oldu. Yakalanan ve doktor olduğu öğrenilen ‘Eren’ kod adlı şüpheli, 17-25 Aralık kumpasları sonra örgütün tedbir konularına daha fazla ağırlık verdiğini sohbet ve toplantı yerlerine telefonların götürülmediğini belirterek, şöyle devam etti: “Örgütle ilgili yazışma ve belgelerin bulunduğu bilgisayarların hard diskleri sökülerek imha edildi. Özel şifrelenmiş flash bellekler kullanılmaya başlandı. Daha önce kullanılan not defterleri ve not kağıtları imha edildi.

Yapılanmaya ait evlerdeki bütün kitap ve dokümanların yok edilmesi gibi konulara daha çok önem verilmeye başlandı. Telefonla görüşmeler azami seviyeye indirildi. ByLock gibi programlarla iletişim kuruldu. Ben de programı yükledim. Örgütle ilgili konuşmalar, toplantı yerleri, gündemler, talimatlar, kısacası yapılacak olan bütün görüşmeler ByLock üzerinden yapılmaya başlandı. Darbe girişimi gecesi, ‘Sokağa çıkmayın, evlerinizde öğrenci varsa hemen evlerine gönderin’ mesajı geldi.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN