Afrodisias UNESCO yolunda

Afrodisias UNESCO yolunda

Karadenizin engebeli, dik yamaçlı, sarp arazilerinde metrelerce öteden karşılıklı ıslık çalarak anlaşan iki köy kadını; yakılan ateşlerin üzerinden atlanarak yapılan yazın habercisi Hıdırellez kutlamaları; Afrodit adına düzenlenen törenlerle ün salan Afrodisias Antik Kenti... Türkiye yüzyıllık kültürleriyle Dünya Miras Listesi’nde yer almaya devam ediyor.

UNESCO Türkiye Milli Komisyonu, Başkanı Prof. Dr. Öcal Oğuz, “Bu yıl Aydın’daki  Afrodisias Antik Kenti’nin kültürel miras listesine girmesi için çalışma yapıyoruz. 2017 yılında Balkan ülkelerinden Makedonya ile Somut Olmayan Kültürel Miras Temsili Listesi’ne girmesi için hazırladığımız ‘Hıdırellez dosyası’ gidecek. Ayrıca dünyanın pek çok yerinde birbiriyle benzeşmeyen ama biçimsel olarak ıslık dili olarak tarif edilen diller var. Bunlardan bir tanesi Kanarya Adaları’nda İspanya kültürel mirası olarak listeye girdi.  Karadeniz Bölgesi’nde de ıslık diliyle anlaşma var. Acil koruma listemizde yer alan ‘Islık dili’ dosyamız hazırlandı” diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN