Ağbal’dan müjdeli haber

Ağbal’dan müjdeli haber

KDV indiriminin piyasalara olumlu yansıdığını söyleyen Maliye Bakanı Ağbal, “Sürenin uzatılması konusunu değerlendireceğiz” dedi.

Bakanlar Kurulu tarafından Resmi Gazete de yayımlanarak 2017 Şubat’ın ilk haftalarından itibaren devreye giren beyaz eşya ve mobilyadaki özel tüketim vergisi (ÖTV) indirimi, 30 Nisan’a kadar devam edecek. Özellikle evlilik aşamasında olanlara katkı sağlayan indirim beyaz eşyada yüzde 0 ÖTV, mobilyada ise katma değer vergisini (KDV) yüzde 18’den 8’e indirilmişti.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, yapılan indirimlerin beyaz eşya sektörüne büyük bir canlılığın getirdiğini söyledi. Ağbal, beyaz eşya satışlarında geçen yılın şubat ayına göre yüzde 30 üzerinde artış olduğunu açıkladı. Piyasada olumlu bir atmosfer olduğunu dile getiren Bakan Ağbal, KDV indiriminin uzatılması konusunu değerlendireceklerini belirtti.

Mobilya ve beyaz eşya sektöründe piyasanın canlanması için geçici süreli bir düzenleme yaptıklarını açıklayan Maliye Bakanı Naci Ağbal, “Bu iki sektör ekonomide dinamo sektör. Birçok sektörle ilgili. Bu yüzden gerek mobilyada gerekse beyaz eşyada nisan ayının sonunda bu düzenleme süresi dolacak. Ama bakacağız, durumu değerlendireceğiz. Şimdi müthiş olumlu bir atmosfer var. Ben aynı oranın mobilya sektöründe de olduğunu görüyorum. Dolayısıyla bu piyasada bir hareketlenme getirdi. Alışverişe bir canlılık getirdi. Bunu da dikkate alacağız” açıklamasını yaptı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN