AK Parti’de Erdoğan’a özel danışma kurulu

AK Parti’de Erdoğan’a özel danışma kurulu

Partili Cumhurbaşkanlığı’na geçilmesinin ardından AK Parti’de Cumhurbaşkanlığı, Genel Merkez ve TBMM Grubu arasındaki koordinasyonu sağlayıp Erdoğan’ı bilgilendirmek için ‘Danışma Kurulu’ oluşturacak. Kurulda grup başkanvekilleri ve milletvekilleri görev alacak.

ÖZEL HABER / EROL METİN

AK Parti, 16 Nisan referandumuyla kabul edilen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’yle birlikte yeni döneme geçiş sürecinde önemli bir adım atmaya hazırlanıyor. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, partisinin Pazartesi günü gerçekleşen Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında Cumhurbaşkanlığı, AK Parti Genel Merkezi ve TBMM Grubu arasındaki koordinasyonu sağlamak amacıyla “Danışma Kurulu” oluşturmayı düşündüklerini söylediği öğrenildi.

Erdoğan, söz konusu kurula ilişkin herhangi bir ayrıntı vermezken AK Parti kaynakları, 21 Mayıs’taki olağanüstü kongreyle partinin başına geri dönen Cumhurbaşkanı’nın yoğun çalışma temposu göz önüne alındığında danışma kurulunun hayata geçirilmesinin kaçınılmaz olduğunu kaydetti. Parti kaynaklarına göre, dengelerin bozulmaması için danışma kurulunun hiyerarşik bir yapısı bulunmayacak. Yeni kurulun Genel Merkez Parti İçi Demokrasi Hakem Kurulu ile Siyasi Erdem ve Etik Kurulu gibi kurumsal bir kimliğe kavuşturulması da düşünülmüyor. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne ilişkin uyum yasalarının hazırlanması ve Türkiye Büyük Millet Meclisi iç tüzüğünün değiştirilmesi konuları nedeniyle daha kritik hale gelen AK Parti Meclis Grubu’nun da danışma kurulunun merkezinde yer alması bekleniyor. Danışma kurulunun ağırlıklı olarak AK Parti grup başkanvekillerinden ve aktif görevdeki milletvekillerinden oluşması planlanıyor. Danışma kuruluna seçilen isimler, Cumhurbaşkanlığı, Genel Merkez ve Meclis Grubu arasında iletişim kanalları kurarak Erdoğan’ı bilgilendirmekle görevli olacak. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN