Akciğer taklidi yapan organoidler geliştirildi

Akciğer taklidi yapan organoidler geliştirildi

Bilim dünyasında heyecan uyandıran keşif... ABD’deki Columbia Üniversitesi Tıp Merkezi’nde yürütülen araştırmada insan kök hücresi kullanılarak gerçek bir akciğerin bütün özelliklerini gösteren modeller geliştirildi. Uzmanlar, organoid adı verilen üç boyutlu tasarımların solunum yolu hastalıklarınnı daha iyi anlaşılmasında kilit önemde olacağını söyledi.

ABD’de bilim adamlarının, insan kök hücrelerinden bütün bir akciğerin özelliklerini taklit eden organoidler geliştirdi. Araştırma, Columbia Üniversitesi Tıp Merkezi tarafından yürütüldü. Organa benzeyen ve onun gibi faaliyet gösteren çoklu hücre türlerini içeren üç boyutlu yapılar olan organoidlerin insan kök hücrelerinden üretildiği ve akciğerin tüm özelliklerini taklit edebildiği belirtildi. Bilim insanlarının söz konusu organoidleri, laboratuvar ortamında insanlardaki akciğer rahatsızlıklarının modellerini oluşturmak için kullandığı kaydedildi. Çalışmanın, solunum yolu hastalıklarının daha iyi anlaşılmasını sağlaması ümit ediliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN