Akıncı’nın ölüm timi firarda

Akıncı’nın ölüm timi firarda

FETÖ’cü cuntanın darbe girişimini yönettiği ihanet üssü Akıncı’ya Beykoz’daki SAT Komutanlığı’ndan 16 kişilik ölüm timi gönderdiği belirlendi. Darbeye direnecek askerleri vurmakla görevlendirilen özel eğitimli askerler halka da kurşun yağdırdı. 8 kişiyi şehit eden SAT’çılardan 5’i 9 aydır yakalanamadı.

ÖZEL HABER / EROL METİN

15 Temmuz ihanetinde FETÖ’cü cuntanın merkez olarak kullandığı Akıncı Üssü iddianamesinde çarpıcı bir detay yeraldı. Örgütün, Akıncı Üssü’ne darbeye direnecek asker, sivil, polis ve vatandaşları etkisiz hale getirmeleri için için Beykoz’daki SAT Komutanlığı’ndan 16 kişilik özel TİM gönderdiği tespit edildi. İddianameye göre, FETÖ’cü cunta, SAT’çıları 8’er kişilik 2 grup halinde Akıncı Üssü’nün nizamiye kapılarına yerleştirdi.

SAT’çılar, diğer birliklerden gelen şüphelilerle birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla Akıncı Üssü’nün önünde toplanan sivillere kurşun yağdırdı. Açılan ateş sonucu 8 vatandaş şehit düştü, 86 sivil de yaralandı. Hızını alamayan FETÖ’cü hainler, halka karşı kullanılmak üzere roket ve ağır makineli silah talep etti. Bu duruma itiraz edip nöbet yerini terk eden Yüzbaşı Özkan Hekin’i de şehit ettiler. Darbe girişiminin püskürtülmesinin ardından İstanbul’dan Akıncı’ya gelen 16 SAT personelinden 11’i kıskıvrak yakalanırken, 5 SAT’çı ise kaçarak izlerini kaybettirdi. Kalkışmanın üzerinden 9 ay geçmesine rağmen özel eğitimli 5 cuntacı asker yakalanamadı.

Savcı, halkı öldüren SAT Üsteğmen Ahmet Çamoğlu, SAT Astsubaylar Mustafa Özel, Halit Çetin, Fatih Arık ve Yücel Özcan’ın firari olarak arandıklarını, bu nedenle 5 şüphelinin ifadesinin alınmadığını kayıtlara geçirdi. Ayrıca darbe faaliyetlerini organize edip yöneten Adil Öksüz’ün Konutkent’teki gizli toplantılarına katılan, Yurtta Sulh Konyesi üyesi Kurmay Yarbay Turgay Sökmen’in de firari olduğu soruşturma dosyasına girdi. Ölüm timindeki SAT’çı Astsubay Yücel Özcan’ın komutanı Yüzbaşı Ferat Erten’in talimatıyla, şüpheliler Hamdi Çıplak ve Erdinç Kurt’la TAI-TUSAŞ Camii’ne okunan selayı kesmek için ateş ettiği bilgisi de iddianameye girdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN