Aladağ faciasında 2 tutuklama daha | Son dakika Adana haber

Aladağ faciasında 2 tutuklama daha | Son dakika Adana haber

Adana'nın Aladağ ilçesinde 12 kişinin öldüğü özel öğrenci yurdunda çıkan yangınla ilgili adliyeye sevk edilen 3 şüpheliden 2'si tutuklandı. Olayla ilgili tutuklananların sayısı 6'ya yükseldi.

Aladağ faciasıyla ilgili gözaltına alınan 14 şüpheliden 2'si çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Olayla ilgili tutuklu sayısı 6 oldu.

Alınan bilgiye göre, 12 kişinin hayatını kaybettiği 24 kişinin yaralandığı yangın faciasının ardından gözaltına alınan yurdun bağlı olduğu Aladağ Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği’nin 2 yönetim kurulu üyesi ile 1 denetim kurulu üyesi, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

1 KİŞİ ADLİ KONTROLLE SERBEST

Şüphelilerden isimleri açıklanmayan dernek yönetim kurulu üyesi 2 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Öteki şüpheli ise denetimli serbestlik hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı.

Gözaltındaki yurt müdürü Cumali Genç ve Aladağ Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği Başkanı İsmail U'nun da arasında yer aldığı 5 şüphelinin emniyetteki işlemleri bugün tamamlanmıştı. 

Adliyeye sevk edilen zanlılardan Genç ve İsmail U. ile ismi açıklanmayan iki kişi tutuklanmıştı. Bir şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Adana'nın Aladağ ilçesinde 4 gün önce ortaöğretim öğrencilerinin kaldığı yurtta çıkan yangında 10 öğrenci, yurt müdürü Cumali Genç'in 6 yaşındaki kızı ve bir eğitmen olmak üzere 12 kişi hayatını kaybetmiş, 24 kişi yaralanmıştı.

Olayla ilgili 14 kişi gözaltına alınmış, bunlardan 6'sı daha önce adli kontrol kararıyla serbest bırakılmıştı.

AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN