Allah yazılı çorap için H&M yetkililerden özür dileme geldi

Allah yazılı çorap için H&M yetkililerden özür dileme geldi

Dünyaca ünlü İsveç giyim markası olan H&M ürettiği çorapların tasarımında Arapça olarak Allah yazısına benzer figürler kullanmıştı. Bu tasarım bütün Müslümanlardan tepki topladı. H&M markası bu tasarımı için özür diledi.

H&M'de satılan çocuk çoraplarında yer alan Allah yazısı herkes tarafından büyük tepkilere neden olmuştu. İsveç markası olan H&M bu tasarımın yalnış anlaşıldığını belirterek özür dilediği bir bildiride bulundu. Firma yaptıkları açıklamada şu sözlere yer verdi;  çorapların altında "Allah" yazmalarının söz konusu olmadığını ama figürdeki benzerlikten dolayı özür dilediklerini kaydetti.

18-01/27/h-m-coraplari.jpg

H&M Allah yazılı bu çocuk çoraplarını ne yaptı?

H&M Allah yazılı bu skandal tasarımları bütün mağazalarından hemen toplattı. Daha önce de mağazasında siyahi bir manken üzerine yazdığı 'Ormandaki en havalı maymun' yazısı ırkçı nitelendirmelere maruz kalmış ve şirket yine özür açıklaması yapmak zorunda kalmıştı. 

 

 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN