Alman Meclis Başkanı Schaeuble: İslam Almanya'nın parçası

Alman Meclis Başkanı Schaeuble: İslam Almanya'nın parçası

Almanya'da uzun süredir 'İslam Almanya'nın bir parçası mı?' tartışmasına Meclis Başkanı Schaeuble de katıldı. Hıristiyan Sosyal Birliği (CSU) partisi vekili Horst Seehofer'in "İslam Almanya'nın parçası değildir" açıklamasını eleştiren Schaeuble "İslam hem geçmişte hem de geleceğimizde Almanya'nın bir parçası olacaktır. Kutuplaşmaya yol açan açıklamalardan sakınmalı" dedi.

Son günlerde Alman kamuoyunu sıkça tartışılan İslam konusuna Alman Meclis Başkanı Wolfgang Schaeuble de katıldı. CSU vekili Horst Seehofer'in aksine, İslam'ı Almanya'nın bir parçası olarak gören Schaeuble "İslam geçmişte de gelecekte de Almanya'nın bir parçası olacaktır. Bunu kimse değiştiremez. Toplumda kutuplaşmaya yol açan söylentilerden de uzak durmalıyız" uyarısında bulundu. 

2006 yılında da aynı açıklamalarda bulunan Schaeuble ayrıca "Bu konuyu daha fazla tartışmanın bir anlamı yok. Tarihe baktığımızda geçtiğimizde de geleceğimizde de İslam dininin ve Müslümanların bu topluma ait ve bir parçası olduğunu kabul etmeliyiz" ifadelerini kullandı. 

ALMAN KAMUOYU FARKLI DÜŞÜNCEYE SAHİP

Tartışmaların yeniden alevlenmesi sonucunda kamuoyu araştırması yapan bazı basın kuruluşlarının elde ettiği verilere göre Alman halkı iki farklı düşünceye sahip. Bir yandan Seehofer'in açıklamalarına katılan ve İslam'ı Almanya'nın parçası olarak görmeyenler varken, öte yandan Schaeuble gibi İslam'ı Almanya'nın bir parçası olarak kabul edenler var. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN