Almanların altın çağı

Almanların altın çağı

Almanların mali durumlarından duyduğu memnuniyet oranı yüzde 63’le rekor düzeye ulaştı.

KARAR/ALMANYA

Siyasi olarak kiriz yaşayan Almanya’da vatandaşlar mali olarak tarihin en mutlu dönemlerinden birini yaşıyor. Yıllardır pozitif sonuçlar veren ekonomi sadece işletmelerin değil vatandaşların da yüzünü güldürdü.

Bazı Alman bankalarının ortaklaşa yaptırdığı bir araştırmaya göre, Almanların yüzde 63’ü mali durumlarını iyi ya da çok iyi olarak değerlendiriyor. Mali durumlarını çok kötü olarak görenlerin oranı ise sadece yüzde 8.

'BU KADAR İYİ OLMAMIŞTI'

Kantar Added Value isimli araştırma şirketi tarafından yapılan araştırma, farklı meslek gruplarına sahip 2 bin 738 kişi üzerinde gerçekleştirildi. Geçmiş yıllardaki verilerin de kıyaslandığı araştırmada, vatandaşların 2001 yılından beri ilk kez kendilerini bu denli iyi hissettikleri ortaya çıktı.

Daha önceki yıllarda mali durumlarını iyi ya da çok iyi görenlerin oranı yüzde 40, çok kötü görenlerin oranı ise yüzde 18’di.

HER EYALETİN HİSSİYATI FARKLI

Mali durum hissiyatının eyaletler arasında farklılıklar göstermesi araştırmanın dikkat çeken noktalarından birisi oldu. Hessen eyaletinde mali durumunu iyi ya da çok iyi görenlerin oranı yüzde 72 iken bu oran Brandenburg eyaletinde yüzde 50 olarak belirlendi.

Almanların ciddi bir bölümünün siyasi olarak kendilerini iyi hissetmemelerine rağmen mali olarak bu denli iyi hissetmeleri, Almanya’da faizlerin yıllardır düşük oranlarda seyretmesine bağlanıyor.

ZENGİNLER DAHA ENDİŞELİ

Araştırmaya katılanların yüzde 10 ise siyasi kriz nedeniyle tasarruflarının tehlike altında olduğunu düşünüyor. Eğitim ve gelir düzeyi arttıkça tassaruflar hakkındaki endişelerin de arttığı gözlemleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN