Almanların yüzde 60'ı her an bir terör eylemi olabileceğinden korkuyor

Almanların yüzde 60'ı her an bir terör eylemi olabileceğinden korkuyor

Almanya'da Paris saldırılarının ardından düzenlenen ankette, ülkede her an bir terör eylemi olabileceğini düşünenlerin oranı yüzde 61 çıktı.

IŞİD'in Paris'te düzenlediği saldırıların ardından Almanya'da terör korkusu önemli ölçüde arttı.

Alman televizyon kanalı ARD’nin yaptığı araştırmada, 2015 yılının Ocak ayında yaptırılan "Almanya’da terör tehdidi altıda mıdır?" anketinde soruya "Evet" yanıtı verenlerin oranı yüzde 49 iken Paris saldırılarının ardından ‘Almanya’da da her an terör eylemi olabilir’ diyenlerin oranının yüzde 61’e çıktığı ortaya kondu.

"Teröre karşı savaşılmalı"

“Teröre karşı savaşılmalı mı?” araştırmasında ise Almanların yüzde 58’inin teröre karşı savaşılmasına taraf olduğu belirlendi. Almanya’nın Suriye’de İŞİD’e karşı mücadelede asker göndermesi de halk tarafından da kabul gördüğü tespit edildi. Teröre karşı daha fazla önlem alınmasını ve özellikle halkın yoğun olarak bulunduğu yerlerin daha fazla korunması istendiği ortaya çıktı. 

ALMANYA/İHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN