Almanya Suriye'ye keşif uçakları gönderecek

Almanya Suriye'ye keşif uçakları gönderecek

Almanya Fransa’dan gelen destek çağrısına yanıt verdi. Yapılan son açıklamalara göre, Almanya IŞİD ile mücadelede Fransa’ya destek olmak için Tornado tipi keşif uçakları göndereceğini bildirdi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande’nin destek çağrısına olumlu bir yanıt verdi. Tornado tipi keşif uçaklarını IŞİD’e karşı mücadele etmek için Suriye’ye göndereceklerini açıklayan Hristiyan Demokrat Birliği sözcüsü Henning Otte, savaş uçağının sayısı hakkında detaylı bilgi vermekten kaçındı. 

Hollande’e destek sözü vermişti

Çarşamba akşamı Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile görüşmesinde Merkel "Paris saldırılarına benzer saldırıların tekrarlanmaması için elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız" demişti. 

IŞİD’in laftan değil askeri mücadeleden anladığını kaydeden Merkel "Bizden yardım dileyen Fransa’ya sonuna kadar destek vereceğiz" diye konuştu. 

 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN