Almanya'dan Rusya’ya siber saldırı suçlaması: APT 28 üyeleri Rus casusu

Almanya'dan Rusya’ya siber saldırı suçlaması: APT 28 üyeleri Rus casusu

Alman Anayasayı Koruma Teşkilatı, Alman siyasetçileri ve kurumlarına karşı yapılan siber saldırılardan Rusya’yı sorumlu tuttu.

KARAR / BERLİN

Almanya’da gerçekleştirdikleri siber saldırılarla tanınan APT 28 isimli grubun, hacker kılığında çalışan Rus resmi devlet kurumlarına bağlı casuslar olduğu iddia edildi. Alman Anayasayı Koruma Teşkilatı (BfV), ülkede son aylarda yoğun şekilde tartışılan siber güvenlik konusunda Rusya’yı ciddi bir şekilde suçladı. Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesinde yer alan habere göre BfV tarafından yapılan açıklamada ‘’APT 28 tarafından gerçekleştirilen propaganda ve etki operasyonları, Rus devlet kurumları tarafından yürütülüyor’’ ifadesi kullanıldı. Açıklamada söz konusu saldırıların “sahte bayrak’’ altında yürütüldüğü ve Rus resmi devlet dairelerinin hacker kisvesi altında bu saldırıları gerçekleştirdiği belirtildi.

HÜKÜMET TEHDİT ALTINDA

BfV, Ukrayna krizinden beri Rus propaganda ve dezenformasyon kampanyalarının Almanya’da hissedilir bir biçimde arttığını açıkladı. Açıklamada, Rusya’nın bu amaçla devasa finans kaynakları ayırdığı iddia edildi. BfV Başkanı Hans Georg Maassen siyasi alanda siber casusluğun agresif bir şekilde arttığını belirterek ‘’ Federal hükümet üyelerinin, federal milletvekillerinin ve siyasi parti mensuplarının siber saldırılar nedeniyle olası bir tehlike altında olduğunu görüyoruz’’ dedi.

SALDIRILAR ARTABİLİR

Maasen bu saldırılar neticesinde elde edilen bilgilerin secim kampanyalarından siyasilere karşı koz olarak kullanılabileceğine dikkat çekti. Gelecek yıl yapılacak seçimlere dikkat çeken Maassen, bu seçimler öncesinde saldırıların artmasından endişe ediyor. Sofacy Group olarak ta bilinen APT 28, 2007 den beri aktif. Adı ABD seçimlerinde yapılan data hırsızlığına karışan APT 28 ABD istihbaratı tarafından da Rusya Federasyonu’na bağlı bir grup olarak değerlendiriliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN