Özgür Özel 1 Mayıs'ta Taksim'e yürüyecek

Özgür Özel 1 Mayıs'ta Taksim'e yürüyecek

CHP lideri Özgür Özel ve parti üyeleri, Taksim Meydanı'nın 1 Mayıs eylemlerine kapatılmasını protesto için 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda Taksim'e kitlesel bir yürüyüş yapacak.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, 1 Mayıs İşçi Bayramı kapsamında İstanbul’da CHP İl Örgütü ile birlikte Taksim Meydanı'na yürüyecek.

Saraçhane'de toplanacak olan grup, Taksim'e doğru kitlesel bir yürüyüş gerçekleştirecek.

YERLİKAYA'YI ARAMIŞTI

Özel, 1 Mayıs kutlamalarının Taksim Meydanı'nda yapılabilmesi için İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile telefon üzerinden bir görüşme yaptı.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) ve birçok meslek örgütü ile siyasi parti de bu kutlamaların Taksim'de yapılmasını talep etmişti.

Ancak İstanbul Valisi Davut Gül ve İçişleri Bakanı Yerlikaya, bu taleplere rağmen kutlamaların Taksim Meydanı'nda yapılmayacağını açıklamıştı.

Özel, bu kararın gözden geçirilmesi için Bakan Yerlikaya ile iletişime geçmiş ve genel başkan olarak kefil olduğunu, gerekirse CHP üyelerinin de 1 Mayıs günü görev yapabileceğini ifade etmişti.

CHP İL BAŞKANI ÇELİK: 1 MAYIS'TA TAKSİM'E

CHP İl Başkanı Özgür Çelik, sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak Taksim'e çağrı yaptı.

Çelik, paylaşımında "1 Mayıs'ta Taksim'e! Emeği, adaleti, sömürüden arınmış düzeni savunmak için hep birlikte Taksim'e yürüyoruz. 1 Mayıs Çarşamba. Toplanma alanı: Saraçhane. Saat: 10.00" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN