Özgür Özel'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya 'Taksim' telefonu

Özgür Özel'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya 'Taksim' telefonu

CHP lideri Özgür Özel, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'yı telefonla arayarak, 1 Mayıs kutlamalarının Taksim Meydanı'nda yapılmasına izin verilmesini istedi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bu sabah yaptığı açıklamada, Taksim Meydanı'nın 1 Mayıs kutlamaları için uygun olmadığını belirtti ve bu alanda herhangi bir kutlamaya izin verilmeyeceğini duyurdu. Bakan Yerlikaya, "Taksim Meydanı, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu kapsamında belirlenen ve ilan edilen yer ve güzergahlar arasında değildir. Araç ve yaya akışının yoğun olduğu Taksim Meydanı ve çevresi, toplantı ve gösteri yürüyüşü için uygun değildir. Bu durum, güvenlik tedbirlerinin alınmasını zorlaştırırken, kişi hak ve özgürlüklerinin korunmasında da ciddi riskler barındırmaktadır" ifadelerini kullandı.

ÖZEL'DEN TELEFON

Bakan Yerlikaya’nın bu açıklamalarının ardından Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, İçişleri Bakanı'na bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Özel, 1 Mayıs’ın Taksim Meydanı’nda kutlanmamasına yönelik kararın yeniden gözden geçirilmesini talep etti.

Özgür Özel, kutlamaların Taksim'de sorunsuz yapılması konusunda ana muhalefet partisi genel başkanı olarak kefil olduğunu, gerekirse CHP üyelerinin de 1 Mayıs günü görev yapabileceğini bildirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN