Almanya'nın Reutlingen kentinde palalı saldırganı durduran Türk genç kahraman ilan edildi

Almanya'nın Reutlingen kentinde palalı saldırganı durduran Türk genç kahraman ilan edildi

Almanya'nın Reutlingen kentinde bir kişiyi öldüren ve beş kişiyi yaralayan palalı saldırganı arabasıyla durduran 21 yaşındaki Türk vatandaşı Alper M., Alman medyası tarafından kahraman ilan edildi.

Almanya son günlerde üst üste gerçekleştirilen saldırılarla dünya gündeminde yer alırken, geçen pazar akşamı Almanya'nın Reutlingen kentindeki bir kebap restoranında gerçekleştirilen palalı saldırıyla ilgili ise yeni detaylar ortaya çıktı. 

16-07/25/saldkd.jpg

KAHRAMAN İLAN EDİLDİ

Yaşanan palalı saldırıda Türk vatandaşı Alper M., 21 yaşındaki saldırganı durdurmak için arabasının gazına bastı ve saldırgana çarparak daha fazla kişinin ölmesini önledi. Yaşanan bu olay sonrasında Alper, Alman basını tarafından kahraman ilan edildi. 

16-07/25/saldiri.jpg

DAHA FAZLA ÖLÜMÜN ÖNÜNE GEÇTİ

Türk gencin olay akşamında Türkiye'ye uçmak üzere hazırlandığını dile getiren ağabeyi Aykut olay anıyla ilgili "Kardeşim camı kırık bir arabayı gördükten sonra bir olay olduğunu fark etmiş ve olay yerine geri dönmüş. Sonrasında palalı saldırgana çarparak daha fazla kişinin ölmesini engellemiştir. Eğer kardeşim geri dönüp o saldırgana çarpmasaydı daha fazla suçsuz kişi ölebilirdi" dedi.

16-07/25/saldiri4.jpg

Arabaya çarpan palalı saldırgan ağır yaralı olarak polis tarafından tutuklandı. Olayla ilgili açıklama yapan polis memuru Christian Wörner "Alper M. bu saldırganı durdurmasaydı daha büyük şeyler olabilirdi" diye konuştu. 

Öte yandan saldırı sırasında 40 santim uzunluğundaki bir palayla Polonyalı bir kadını öldüren 21 yaşındaki saldırganın kıskançlık krizi nedeniyle etrafına saldırdığı açıklandı. 

16-07/25/alper.jpg    21 yaşındaki Alper M. Alman basını tarafından kahraman ilan edildi. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN