Alternatif türünün yaşı yok

Alternatif türünün yaşı yok

Yaz boyunca kesintisiz müzikle devam eden Babylon kış programı açılışını yaptı. Bomontiada’da ücretsiz gerçekleşen ‘Babylon Turns İstanbul On’da alternatif türünün birçok önemli ismi sahne aldı. Fakat yalnızca eski kuşak müzikseverler değil, 7’den 70’e herkes ilgi gösterdi.

IŞIL ÇALIŞKAN

Sezonu ücretsiz konser programıyla açan Babylon, programında alternatif, caz ve elektronik seslere yer verdi. Bomontiada avlu ve Babylon sahnesinde gerçekleşen ‘Babylon Turns İstanbul On’ Korhan Futacı ve Kara Orkestrası, Jakuzi, Baba Zula, Islandman gibi isimleri ağırladı.

Bomontiada’da iğne atsan yere düşmeyecek kalabalığın çoğunluğunu gençler oluşturuyordu. Ancak kesinlikle ‘sadece gençler’ değil! Her yaş grubundan dinleyicinin olduğu açılış programı Türkiye’deki dinleyicinin artık farklı türlerdeki müziğe açık olduğunun da bir kanıtı. Ergenlik çağındaki dinleyicilerin elektronik, caz ve alternatif müzikte dans etmesi gelecekteki müzik türleri arasındaki çeşitliliğin nasıl şekilleneceğini gösterdi. Müziğin sınırlarının kalktığı bol danslı geceden en çok hafızalarda kalan ise konser dinlemek için sıra bekleyen dinleyiciler oldu.

Geçen sezon sahnesinde yerli isimlere yer veren Babylon, bu kez yurt dışından da önemli sanatçıları ağırlayacak. 21 Eylül’de Fransız müzisyenler Marc Collin ve Olivier Libaux ortaklığından doğan Nouvelle Vague ile sezonun ilk konserini gerçekleştirecek. Çok sesli grup A-WA’nın ilk kez Türkiye’de, Babylon’da sahne alacak olması da heyecan verici. Farklı türleri ve sesleri sahnesinde ağırlayan Babylon’un programında önümüzdeki günlerde Timber Timbre, Hanni El Khatib, Marian Hill, Sevdaliza, Marc Ribot & The Young Philadelphians, Sóley, Dubioza Kolektiv, Eli & Fur, Soul Clap, BaBa ZuLa, Kabus Kerim, Gaye Su Akyol, Büyük Ev Ablukada, Karsu, Ceylan Ertem, Ayhan Sicimoğlu, Redd ve Deniz Tekin gibi dünyaca ünlü önemli müzisyenler olacak. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN