Ameliyattan sonraki ilk Ramazan tehlikeli

Ameliyattan sonraki ilk Ramazan tehlikeli

Diyetisyen Ömer Faruk Korkmaz, tüp mide ameliyatı olan hastaların kas kaybı, vitamin ve mineral eksikliği oluşmayacak şekilde beslenmeleri halinde oruç tutabileceklerini söyledi.

Diyetisyen Ömer Faruk Korkmaz, tüp mide ameliyatı olan hastaların kas kaybı, vitamin ve mineral eksikliği oluşmayacak şekilde beslenmeleri halinde oruç tutabileceklerini söyledi. Korkmaz, hastanın bu şekilde beslenmesi için ameliyatının üzerinden en az bir yıl geçirmesi gerektiğini de belirtti.

Diyetisyen Ömer Faruk Korkmaz, Ramazan öncesi en çok sorulan, "Tüp mide ameliyatlı hastalar oruç tutabilir mi?" sorusunun yanıtını verdi. Korkmaz, tüp mide ameliyatı olan hastaların kas kaybı, vitamin ve mineral eksikliği oluşmayacak şekilde beslenmeleri halinde oruç tutabileceklerini söyledi.

Hastanın bu şekilde beslenmesi için ameliyatının üzerinden en az bir yıl geçirmesi gerektiğini anlatan Korkmaz, “Hasta ameliyat olduktan sonraki birinci Ramazan’da değil ikinci ramazanda oruç tutabilir. Birinci yıl geçmesine rağmen oruç tutmayı denemiş ve saydığımız sorunları yaşamış olan hastalar sonraki Ramazanda oruç tutmayı denemesi gerekir. Ne zaman hastalar dehidrasyon, kas kaybı, yaşamayacak şekilde beslenebilirse eğer o zaman tam olarak oruç tutabilir” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN