Ankara saldırısında 16 canlı bombanın ailesinden DNA örneği alındı

Ankara saldırısında 16 canlı bombanın ailesinden DNA örneği alındı

Ankara'daki terör saldırısında işaretlerin IŞİD'i göstermesi üzerine IŞİD'in canlı bomba olarak görevlendirdiği iddia edilen 16 kişinin ailesinden DNA örnekleri alındı.

Canlı bomba saldırısında hayatını kaybedenlerden 12’sinin kimliği dün akşam saatlerine kadar belirlenemedi. İlk incelemede canlı bombaların kullandıkları düzenek, bomba ve patlayıcı nın, Suruç’ta 34 kişinin hayatını kaybettiği canlı bomba saldırısıyla aynı olduğu belirlendi.

Kanlı terör saldırısında iki canlı bombanın demir bilyelerle güçlendirilmiş 10’ar kiloluk TNT patlattığı tespit edildi. Bu detayın ardından Suruç’taki saldırıyı aydınlatan Kriminal, Terör ve İstihbarat ekibiAnkara’daki olayda da görevlendirildi.

16 aileden DNA örnekleri alındı

Ankara’daki saldırının da IŞİD bağlantılı saldırganlar tarafından yapıldığı ihtimali kuvvet kazandı. Canlı bombaların kimliklerinin belirlenmesi için IŞİD’e katılan ve canlı bomba eylemcisi olarak aranan 16 kişinin ailesinden DNA örnekleri alındığı öğrenildi.

15-10/12/11111.jpg

DNA örnekleri, kimliği belirlenemeyen 12 kişiye ait cenazelerle karşılaştırılacak. İlk değerlendirmelerde, faillerden birinin, Suruç’taki canlı bomba eylemi yapan Şeyh Abdurrahman Alagöz’ün ağabeyi yunus emre Alagöz olabileceği ihtimali üzerinde durulduğu öğrenildi.

Alagöz ailesinden alınan DNA örnekleri karşılaştırılacak

Alagöz ailesinden daha önce alınan DNA örneklerinin Ankara’daki patlamada bulunan ceset parçalarından alınan bulgularla karşılaştırılacağı belirtildi.

IŞİD bağlantılı bombacı listesindeki Mustafa Dokumacı, Hacı Yusuf Kızılbay, Kasım Dere, Mahmut Gazi Dündar, Mehmet Mustafa Çevik, Ömer Deniz Dündar, Yakup Aktulum, Mehmet İşik, Mehmet Taşar, Muhammet Zana Alkan, Ersal Ocak, Mahmut Gazi Tatar, Recep Yaman, Memet İşbar ve Salih Küçüktaş’ın ailelerinden DNA örneği alındığı öğrenildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN