Ankara'daki patlamada ilk bulgular IŞİD'i işaret ediyor

Ankara'daki patlamada ilk bulgular IŞİD'i işaret ediyor

Reuters'a konuşan iki üst düzey Türk güvenlik kaynağı, Ankara'da gerçekleşen saldırılarda ilk bulguların IŞİD'i işaret ettiğini söyledi.

İki üst düzey Türk güvenlik yetkilisi Reuters haber ajansına konuştu. Kimliklerinin gizli kalması koşuluyla açılama yapan yetkililer Ankara’daki korkunç saldırıyla ilgili yapılan araştırmalarda ilk bulguların terör örgütü IŞİD’i işaret ettiğini açıkladı.

''Bulgular IŞİD'i gösteriyor''

Adının gizli kalması kaydıyla konuşan bir kaynak, "Bu saldırı, Suruç benzeri ve tüm işaretler, o saldırının kopyası olduğunu gösteriyor. Bulgular IŞİD'i gösteriyor" dedi.

''Tamamen IŞİD'e odaklandık"

Diğer kaynak da "Tüm bulguların saldırıyı IŞİD'in gerçekleştirmiş olabileceğini gösteriyor. Tamamen IŞİD'e odaklandık" diye konuştu.

DNA çalışmaları sürüyor

Canlı bomba olduğu iddia edilen cesedin bir kadına ait olduğu öne sürüldü. Adli Tıp uzmanları, cesetlerin kimlere ait olduğunu belirlemek için DNA çalışmaları yürütüyor. Diğer canlı bombanın DA 25-30 yaşlarında bir erkek olduğu belirtiliyordu.

NTV Ankara Muhabiri Gökhan Gerçek ise canlı yayında son gelişmeleri değerlendirdi.

Gerçek "Canlı bombalardan birinin kadın olduğu belirlendi. Erkek olanın bedeninin tamamen parçalandığı ortaya çıktı. Kadının ise uzuvlarının parçalandığı belli oldu. Şüpheli cesetlerinin parmak izlerine bakılıyor. Mobese kameralarından biri kör noktada kaldığı için görüntü alamadı" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN