AÖF giriş belgesi almak için tıklayın | AÖF sınav yeri öğren (2017 Açıköğretim Fakültesi)

AÖF giriş belgesi almak için tıklayın | AÖF sınav yeri öğren (2017 Açıköğretim Fakültesi)

Açıköğretim Fakültesi AÖF sınav giriş belgesi almak ve sınav yerinizi öğrenmek için haberimizdeki linki kullanabilirsiniz. Üniversiteyi dışarıdan okuyarak bitirmek isteyen adaylar 3-4 Haziran 2017 tarihlerinde AÖF sınavlarına giriyor. Uzun bir ders ve hazırlık döneminin ardından sınavlarda ter dökecek olan adaylar için sınav giriş belgelerini sınav esnasında yanlarında bulundurmaları gerekiyor.

Açıköğretim Fakültesi Bahar Dönemi sınavları 3-4 Haziran tarihlerinde yapılıyor. AÖF sınav giriş belgesi ve sınav yerini öğrenme linki haberimizde yer alıyor. Sınava girecek olan adayların haberimizde yer verdiğimiz maddeleri okuyarak sınav öncesi ve sınav esnasında yapmaları gerekenleri detaylıca öğrenmeleri gerekiyor. AÖF sınav giriş belgesi, sınav saatleri ve ayrıntılar haberimizde.

AÖF SINAV GİRİŞ BELGESİ ALMAK İÇİN TIKLAYIN

AÖF sınavının yarın saat kaçta yapılacağı binlerce Açıköğretim Fakültesi öğrencisi tarafından merak konusu oldu. AÖF bahar dönemi final sınavları yarın gerçekleşecek. Binlerce aday yarın AÖF bahar dönemi final sınavlarında ter dökecek. Öğrenciler son hazırlıklarını yapıp sınava hazırlanıyorlar. 

17-06/03/aof.jpg

Yarın (4 Haziran) iki oturum halinde gerçekleşecek olan AÖF sınavlarının başlama saati ile ilgili sorular da cevabını bekliyor. Türkiye ve K.K.T.C. Lefkoşa’da aynı saatlerde sabah 9.30’da başlayıp 11.30'da, öğlenden sonra yapılacak oturum ise 14.00’da başlayıp 16.00'da sona erecek.

AÖF'TE DÖRT YANLIŞ BİR DOĞRUYU GÖTÜRÜYOR MU?

Yeni sınav dönemi birlikte kuşkusuz en çok sorulan ve merak edilen sorulardan birisi de dört yanlış bir doğruyu götürüyor mu? sorusuydu. Açıköğretim öğrencilerinin ilk kez katıldığı yeni sınav sistemine göre dört yanlış bir doğruyu götürecek olup puanlama buna göre yapıldı. Yani bu sınav döneminde Açıköğretim Fakültesi'nde dört yanlış bir doğruyu götürdü. ÖSYM’nin yaptığı sınavlarda geçerli olan dört yanlışın bir doğruyu götürmesi uygulaması Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) taraından açıköğretim sınavlarında da uygulanmaya başladı. Bu sistem sadece Anadolu Üniversitesi’nde değil tüm Açıköğretim Fakültelerinde geçerli olacaktır. 

AÖF'TE GEÇİLEMEYEN DERSLER NE OLACAK? 

AÖF ders sistemi iki farklı döneme ayrılıyor bir yıl içerisinde. İlk yıl birinci dönemde kalınan ders ancak ikinci yılın ilk döneminde alınabiliyor. Aynı şekilde ikinci dönem kalınan bir ders için bir sene sonraki ikinci dönemi beklemek gerekiyor.  Yeni sistem ile geçtiğimiz senelerde 1 Vize + 1 Final olarak yapılan sınavlar artık her dönemde 1 Vize + 1 Final olarak yapılıyor. Yani bundan sonrası için AÖF'te sınav takvimi senede 2 kere Vize + 2 Kere final sınavına giriliyor. Bu vize ve finaller geçmişteki gibi vize%30 ve Final%70 olacak şekilde değerlendirmeye alınarak ortalama hesaplanıyor. Not Harfsel Olarak sisteme giriliyor.
Sınavlarda öğrenci sayısına bağlı olarak, tek (A), iki (A,B) veya dört (A,B,C,D) kitapçık türü kullanılabilmektedir.

1. Yıl 1. yarı yıl (dönem) 2. yarı yıl (dönem)
2. Yıl 3. yarı yıl (dönem) 4. yarı yıl (dönem)
3. Yıl 5. yarı yıl (dönem) 6. yarı yıl (dönem)
4. Yıl 7. yarı yıl (dönem) 8. yarı yıl (dönem)

AÖF 3 DERS SINAVLARI NE ZAMAN YAPILACAK? AÖF 2017

AÖF 3-4 Haziran tarihlerinde Bahar dönemi sınavları yapılacak. Adaylar bu sınavların ardından 3 dersten kalmış olsalar bile mezun olma şanslarını sürdürecekler. Fakülteleri tarafından yapılacak olan 3 ders sınavlarına girerek kaldıkları derslerden geçebilirlerse mezun olma hakkını kazanacaklar. Peki AÖF Açıköğretim Fakültesi 3 ders sınav tarihleri ne zaman?

AÖF 3 ders sınavları yurt içinde 22 Temmuz’da, yurt dışında 13 Ağustos 2017 tarihinde yapılacak.

AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ 3 DERS SINAVI NEDİR, KİMLER KATILIR?

AÖF öğrencileri son sınıfta 3 dersten kalmışlarsa 3 ders sınavına girip mezun olabilecekler. Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, tek ders sınavlarının bu yıldan itibaren üç derse çıkarıldığını bildirdi. Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Açıköğretim İktisat ve İşletme Fakültelerinden mezun olmasına tek dersi kalan öğrencilerin dönem uzatmamaları için uygulanan tek ders sınavlarının, bu yıldan itibaren üç derse çıkarıldığını bildirdi.

Gündoğan, Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri’nin lisans veya önlisans programlarında kayıtlı, üç dersten başarısız olan ve bu dersleri başarması durumunda mezun olabilecek öğrencilere tanınan üç ders sınav hakkından hangi durumdaki öğrencilerin yararlanabileceğine de açıklık getirdi. Kayıtlı olduğu bölüm/programlarda tüm dersleri alan ve üç dersten başarısız olduğu için mezun olamayan öğrencilerin üç ders sınavına girebileceğini yineleyen Prof. Dr. Gündoğan, üç ders sınav hakkına ilişkin esasları şöyle sıraladı:

17-05/31/sinav-stresi.jpg

“Öğrencinin üç ders sınavına girebilmesi için, 2016/2017 öğretim yılı güz veya bahar döneminde o derslere kayıt yaptırmış olması gerekmektedir. Başarısız olduğu üç dersten (DZ) ve/veya (YZ) harf notu alan öğrenciye üç ders sınav hakkı tanınmaz. Uygulamalı dersler (laboratuvar, pratik çalışma ve benzeri) için üç ders sınav hakkı tanınmaz. Üç ders sınav notu, dönem sonu sınav notu yerine geçer. Başarı notu; üç ders sınavı uygulanan her bir ders için dönem içi notları ile üç ders sınavı notunun yüzdelik oranları dikkate alınarak belirlenir. Öğrencinin başarı notu; üç ders sınavı uygulanan her bir ders için dönem içi notları ile üç ders sınav sonucu esas alınarak hesaplanır.

AÖF’TE GEREKLİ BELGELER

* Fotoğraflı Sınav Giriş BelgesiFotoğraflı ve Onaylı Kimlik Belgesi

* Fotoğraflı ve soğuk damgalı nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, süresi geçerli pasaport, zorunlu askerlik görevini yerine getirmekte olan er/erbaşlar ile askerî öğrenciler için askerî kimlik belgesi, Türkiye Barolar Birliği tarafından verilen Baro Kartı/Avukat Kimlik Belgesi, Türk vatandaşlığından izinle ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait pembe/mavi kartlar, yurt dışında yapılan sınavlarda o ülkeye ait nüfus cüzdanı niteliğindeki resmi belge bu amaçla kullanılabilir.

AÖF GEÇME NOTU KAÇ?

Anadolu Üniversitesi AÖF vize ve final sınavları sonucu, alınan notun en az 100 üzerinden 35 olması, dersi başarılı olarak geçmenizi sağlıyor. Bunun haricinde, 84 ve 100 arası not alan öğrenciler AA, 77-83 arası not alan öğrenciler AB, 71 ve 76 arası not alan öğrenciler BA, 66 ve 70 arası not alan öğrenciler BB, 61 ve 65 arası not alan öğrenciler BC, 56 ve 60 arası not alan öğrenciler CB, 50 ve 55 arası not alan öğrenciler ise CC harfiyle derslerinden geçiyor. Koşullu olarak geçme notları ise 46 ve 49 arası CD, 40 ve 45 arası notlar DC, 33 ve 39 arası notlar ise DD olarak harflendiriliyor.

AÖF SINAV TARİHLERİ

Bahar Dönemi Ara Sınavı*20 - 21 Mayıs 2017
Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavı*08 - 09 Temmuz 2017
2016-2017 Üç Ders Sınavı*13 Ağustos 2017
2017 Batı Avrupa Programları Seçme Sınavı*08 Temmuz 2017

Açıköğretim Fakültesi AÖF sınav giriş belgesi almak ve sınav yerinizi öğrenmek için haberimizdeki linki kullanabilirsiniz. Üniversiteyi dışarıdan okuyarak bitirmek isteyen adaylar 3-4 Haziran 2017 tarihlerinde AÖF sınavlarına giriyor. Uzun bir ders ve hazırlık döneminin ardından sınavlarda ter dökecek olan adaylar için sınav giriş belgelerini sınav esnasında yanlarında bulundurmaları gerekiyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN