AÖF not hesaplama ile ders ve sınıf geçme notu öğren -2017 | AÖF not hesaplama robotu

AÖF not hesaplama ile ders ve sınıf geçme notu öğren -2017 | AÖF not hesaplama robotu

2017 AÖF ilk bahar dönemi sınav sonuçlarına göre ders geçme ve sınıf geçme notu hesaplama haberimizde... AÖF ders geçme notu nasıl hesaplanır? Ders geçme notunu öğrenerek ilgili dersten geçip geçmediğinizi haberimizden öğrenebilirsiniz. Tek yapmanız gereken notunuzu AÖF not hesaplama robotuna yazmak. Ayrıntılar haberimizde...

AÖF öğrencilerinin merakla beklediği ilkbahar dönemi sınav sonuçları açıklandı. Peki ders ya da sınıfı geçtiğinizi nasıl öğreneceksiniz. AÖF sınıf ya da ders geçme notu hesaplarken yanlış yapmamanız çok önemli. Haberimizden AÖF ders geçme notu hesaplama ve AÖF sınıf geçme notu hesaplama yöntemini öğrenebilirsiniz. AÖF notunutu AÖF not sorgulama ekranından öğrendikten sonra ders ve sınıf geçme notunu hesaplamak çok kolay. AÖF not hesaplama robotu sayesinde birkaç dakikada sonuca ulaşabilirsiniz. 

AÖF NOT HESAPLAMA NASIL YAPILIR

Öncelikle unutmayın AÖF öğrencilerinin yıl sonu not ortalaması 2.00 ve üzeri olma ki sınıf geçmiş olsun. 

Not hesaplama yöntemi aslında çok basittir. Ancak ilk yıl bunu yapmak zordur. Çünkü alışık olmadığınız sistemde kafalar bir hayli karışır. Bunun nedeni not ortalamasının vize ve final sınavlarında eşit şekidle hesaplanmamasıdır. Öğrenciler bu yüzden iki sınavdan aldığı notu toplayıp ikiye bölmektedir ki bu yanlıştır. Açıköğretim Fakültesi'nde Vize sınavının %30'u, final sınavının ise %70'i baz alınmaktadır. Örnek:

Vize Notu: 60 (60x0.30) = 18

Final Notu: 80 (80x0.70) = 56

Toplam: 74'tür. Bu not dersten alınan başarı notudur. 

16-04/25/resized_edc78-58a94645aof.jpg

AŞAĞIDAKİ HABERDEN AÖF SINAV SONUÇ SORGULAMA EKRANINA ULAŞARAK NOTUNUTU ÖRĞNENİN:

Derslerden yüksek not almak diğer dersleri de etkiler. Yüksek aldığınız notlar genel not ortalamanızı yükseltmektedir bu da koşullu geçer olarak aldığınız notların olduğu derslerden de başarılı olmanız anlamına gelir ev ilgili dersi geçersiniz. 

AÖF KREDİLİ SİSTEMDE NOTLAR NASIL HESAPLANIR

Sınıf geçme notu hesaplama robotu ile yeni kredi sistemde sınıf geçme notunuzu kolayca hesaplayabileceksiniz. BUNUN İÇİN yapmanız gereken aşağıdaki linki tıklamak.

AÖF NOT HESAPLAMA ROBOTU İÇİN TIKLAYINIZ

Kredili sistemdeki bölümlerin yılda iki dönem ve her dönem iki ayrı sınav olmaları sınavlar arasındaki sürenin de az olmasına neden olur. Dolayısı ile neredeyse her iki sınav arasında 40-50 günlük bir süre ortaya çıkar. Kredili sistemdeki bölümlerde ingilizce dersleri hariç çan eğrisi sistemi uygulanır. İngilizce hariç tüm dersler için aşağıdaki metod uygulanabilir:

OSMANLI TÜRKÇESİNE GİRİŞ I ( 7 Kredi )
TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ I ( 3 kredi )

Not Aralığı Harf Notu Not Değeri
84 - 100 AA 4,00
77 - 83 AB 3,70
71 - 76 BA 3,30
66 - 70 BB 3,00
61 - 65 BC 2,70
56 - 60 CB 2,30
50 - 55 CC 2,00
46 - 49 CD 1,70
40 - 45 DC 1,30
33 - 39 DD 1,00
0 - 32 FF 0,00

7 kredilik OSMANLI TÜRKÇESİNE GİRİŞ I dersi için örnek hesaplama:

* Dersin geçme notu: 68 x 0,3 + 35 x 0,7 = 44,9 (0,3 % 30 u, 0,7 ise %70 i hesaplamaktadır. )
* Dersimizin mutlak sistemdeki notu 44,9'dur ve buna karşılık DC harf notuna karşılık gelir.
* DC harf notunun değeri ise 1,30'dur.
* ( 7 kredi ) 7 x 1,30 = 9,1
* 7 kredilik OSMANLI TÜRKÇESİNE GİRİŞ I dersinin etkisini 9,1 olarak hesaplandı.

AÖF DÖNEM SONU NOT ORTALAMASI NASIL HESAPLANIR

Yukarıdaki derse bir de TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ dersini ekleyelim. Onun da etkisi 9.0 olsun. Bu iki dersin toplam kredisi 7+3 = 10 dur. Toplam değeri ise 9,1 + 9,0 = 18.1 dir. Bu toplam değer, toplam krediye bölünerek not ortalamamız bulunur. 18.1/10 = 1,8 olarak bulunur.

AÖF DERSTEN KALMA GEÇME NASIL OLUR?

Ders Geçme: Dersi geçmek için o dersin harf notuna bakılır. Eğer CC ve üzeri ise o dersi geçmişsiniz demektir.

Dersten Kalma: Dersten kalmak için o dersin harf notuna bakılır. Eğer FF ise o dersten kalmışsınız demektir ve sonraki yıl bu dersi almanız gerekmektedir.

Şartlı / Koşullu Geçme: Dersinizin harf notu CD DC yada DD ise bu derslerden koşullu olarak geçmişsiniz demektir. Yani Genel not ortalamanız 2.00 ise bu dersi geçmiş, 2.00 ve altında ise bu dersten kalmışsınız demektir.( Genel not ortalamasını yukarıda yaptığımız hesapla kendinize uygulayabilirsiniz.)

Sınıf Geçme: Kredili sistemde sınıf geçme yerine üst dönemden ders alma tabiri kullanılır. Genel not ortalamanız 2.00 ve üzeri ise üst dönemden ders alabilirsiniz. 2.0 ın altında ise üst dönemden ders alamazsınız.

AÖF Dönemlik Kredili Sistem Bütünleme Sınavı Esasları

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 22.06.2012 tarih ve 5854-27380 sayılı yazısı ile Yükseköğretim Yürütme Kurulunun 19.06.2012 tarihli tüm Yükseköğretim Kurumlarında öğrencilere bütünleme sınav hakkı tanınması kararına göre
Açıköğretim Fakültesinin dönemlik-kredili sistemde eğitim-öğretim yapılan bölüm ve programlarında bütünleme sınavlarına ilişkin esaslar aşağıda açıklanmaktadır.

1) Açıköğretim Fakültesi'nin dönemlik-kredili sistemde okuyan ve 2011-2012 öğretim yılının ilgili döneminde kayıt yeniletmiş öğrencilerden; dönem sonu sınavı sonunda başarısız olan öğrenciler ile dönem sonu sınavına girme hakkı olup, dönem sonu sınavına girmeyen öğrencilere başarısız olduğu her ders için bütünleme sınavı hakkı verilecektir.

2) BÜTÜNLEME sınavlarında her oturumda sorumlu olan derslerin tümü değerlendirilecektir. Değerlendirmeler ders değil oturum bazındaki tüm dersler itibariyle yapılacaktır. Ancak oturuma girilmeyen derslerin değerlendirilmesinde dönem sonu notu geçerlidir.

3) 2011-2012 öğretim yılı güz ve/veya bahar dönemlerinin her ikisinde de genel not ortalaması 2.00 altında olan öğrencilere, harf notu CC altında olan derslerden güz ve bahar dönemi bütünleme sınavlarına girme hakkı verilecektir.

4) GÜZ veya BAHAR döneminde alınan derslerden FF harf notu alan öğrencilere bu derslerden bütünleme sınavlarına girme hakkı verilecektir.

5) İlgili dönemde derslerden (DZ), (YZ) notu alan ve not yükseltmek isteyen öğrencilere bütünleme sınav hakkı verilmeyecektir.

6) Uygulamalı dersler (laboratuar, pratik çalışma ve benzeri uygulamalı dersler) için bütünleme sınav hakkı verilmeyecektir.

7) DÖNEM SONU sınavlarında geçerli olan başarı koşulları bütünleme sınavlarına da uygulanacaktır. Bütünleme sınav notu dönem sonu sınav notu yerine geçer. BAŞARI NOTU dönem içi notları ile bütünleme sınav notunun yüzdelik bilgileri dikkate alınarak belirlenecektir. Bütünleme sınavına giren öğrencilerin başarı notu hesaplamasında bütünleme sınavında aldıkları not dikkate alınacaktır.

AÖF SINAVLARI VE SİSTEMİYLE İLGİLİ DİĞER SORULARINIZA CEVABI BU LİNKTE BULABİLİRSİNİZ

2017 AÖF ilk bahar dönemi sınav sonuçlarına göre ders geçme ve sınıf geçme notu hesaplama haberimizde... AÖF ders geçme notu nasıl hesaplanır? AÖF sınıf geçme notu nasıl hesaplanır? Ders geçme notunu öğrenerek ilgili dersten geçip geçmediğinizi haberimizden öğrenebilirsiniz. Tek yapmanız gereken notunuzu AÖF not hesaplama robotuna yazmak. Ayrıntılar haberimizde...

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN