AÖL online test çözme | AÖL çıkmış sorular ve cevapları | 2016 AÖL soruları tıkla öğren

AÖL online test çözme | AÖL çıkmış sorular ve cevapları | 2016 AÖL soruları tıkla öğren

AÖL online test çözme haberimizden yararlanarak yarın yapılacak sınava en iyi şeklide hazırlanabilirsiniz. AÖL çıkmış sorular ve cevaplarını sizler için derledik. Sizde Açıköğretim Lisesi (AÖL) 3. dönem sınavlarına testlerden kolaylıkla çözümler yaparak çalışabilirsiniz. 12 Haziran Pazar günü yapılacak AÖL sınavı için online test çözebilir ve AÖL çıkmış sorulardan yaralanarak en iyi şekilde sınavlara hazırlanabilirsiniz. Peki online testlere nereden ve nasıl ulaşabilirim? AÖL çıkmış soruları ve detayları haberimizde. İşte merak ettiğiniz sınav hakkında size detaylı bilgi...

AÖL online test çözme için gerekli işlemlerinizi haberimziden tamamlayabilirsiniz. AÖL çıkmış sorular ve cevaplarını sizler için derledik. Binlerce öğrencinin girdiği Açıköğretim Lisesi (AÖL) 3. dönem sınavları herkes tarafından merak konusu oldu. Öğrenciler AÖL çıkmış soruları ve AÖL online test çözme uygulamalarından sınava hazırlanmak için internet başına geçtiler. Sizde haberimziden AÖL online test sayfalarına kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

AÖF ONLİNE TEST ÇÖZME NASIL YAPILIR?

Online test sayfamız Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğünce hazırlanmış olup öğrencilerimizin yararına sunulmuştur. Testler daha önceki Açık Öğretim Lisesi sınavlarında çıkmış sorulardan oluşmaktadır. Bazı derslerin testleri yeni müfredatla veya ders notları ile uyumlu olmayabilir. Sınavlara hazırlanırken web sitemizde içerikleri bulunan ders notlarını esas almanız gerekmektedir.
Online testler bünyesindeki derslerin listesi "DERS SEÇ" bölümünde listelenmektedir.Öncelikle hangi dersten test çözmek istiyorsanız o dersi seçip "DEVAM" butonuna tıklayınız. Seçilen dersin bünyesinde kaç tane test varsa "TEST SEÇ" bölümünde listelenecektir. "TEST SEÇ" bölümündeki testlerden bir tanesini seçip "DEVAM" butonuna tıkladıktan sonra oluşan butonuna tıklayarak teste başlayabilirsiniz. Testi bitirmek için sayfanın sonundaki "TESTİ BİTİR" butonuna tıklayarak testin değerlendirmesini gelen sayfanın altında görebilirsiniz. Başarılar dileriz.

AÖF online test çözme sayfası için: TIKLAYIN...

11 - 12 Haziran 2016 tarihinde gerçekleşecek olan AÖL/3 3. dönem sınavı için saatler sayılıyor. Açık Lise sınavlarına girecek adaylar için, MEB'in oluşturduğu soru arşivi adayların sınavlarına hazırlanmalarında onlara yarar sağlıyor. Liseyi dışarıdan bitirenlerin sınav dönemlerinde en çok ihtiyaç duydukları kaynaklar içerisinde yer alan AÖL çıkmış sorular kitabı her döneme ait ve daha önce yapılan sınavlarda çıkmış olan soruları içeriyor. 

AÖF SİSTEMİ DEĞİŞİYOR MU?

MEB'de 1 milyon 876 bin öğrencinin kaydı pasif.Eğitim alan 2 milyon 770 bin öğrencinin 1 milyon 876 bininin kayıtları pasif çıkınca MEB, açık öğretim bölümlerini tanıtma kararı aldı.

Milli Eğitim Bakanlığı açık öğretim öğrencilerinin rakamlarını paylaştı. MEB verilerine göre 2014 yılında 2 milyon 755 bin 26 öğrenci açık öğretimde eğitim alırken, bu öğrencilerin 1 milyon 412 bin 995'inin sınavlara gitmediği ortaya çıktı. Geçen yıl 3 milyon 417 bin 196 öğrenci açık öğretimde eğitim alıyordu. Öğrencilerin 1 milyon 976 bin 926'sının "pasif', 1 milyon 440 bin 270'inin "aktif" olduğu belirlendi. Bu yıl ise 2 milyon 770 bin 377 öğrencinin açık öğretimde eğitim aldığı kaydedildi. Bu öğrencilerin de 1 milyon 876 bin 80'i pasif, 1 milyon 584 bin 297'si aktif olarak kayıtlara geçti.

AÖF MEZUNİYET ŞARTLARI

AÖF, Alanlı Öğrenci Mezuniyet Şartları (Öğrenimlerine, Genel Kültür, Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri, Yabancı Dil, Türkçe Matematik alanında devam edenler.) Öğrenim gördüğü toplam dönemin en az 8 veya üzeri olması, Toplam kazanılan kredinin en az 192 veya üzeri olması, Ortak derslerin tamamını başarması veya muaf olması, Dil ve Anlatım dersinden muafiyet olmaması nedeniyle mutlaka başarılması, Alan kredisinin 80 veya üzerinde olması (Genel Kültür alanı hariç), Alan derslerinin tamamından en az bir defa sınava girilmiş olunması, Açık Öğretim Lisesinde en az bir dönem sınava girmiş olması, Açık Öğretim Lisesi Alansız Öğrenci Mezuniyet Şartları (Öğrenimlerine Alansız (Alan Yok) devam edenler Öğrenim gördüğü toplam dönemin en az 8 veya üzeri olması, Toplam kazanılan kredinin en az 192 veya üzeri olması, Ortak derslerin tamamını başarması veya muaf olması, Dil ve Anlatım dersinden muafiyet olmaması nedeniyle mutlaka başarılması, Açık Öğretim Lisesinde en az bir dönem sınava gitmiş olması,

AÖF ALANSIZ ÖĞRENCİ MEZUNİYET ŞARTLARI

Öğrenim gördüğü toplam dönemin en az 8 veya üzeri olması,

Toplam kazanılan kredinin en az 192 veya üzeri olması,

Ortak derslerin tamamını başarması veya muaf olması, Dil ve Anlatım dersinden muafiyet olmaması nedeniyle mutlaka başarılması,

Açık Öğretim Lisesinde en az bir dönem sınava gitmiş olması,

AÖF KAYIT YENİLEME NASIL YAPILIR?

Açık Öğretim Lisesi Öğrencileri kayıt yenilme ücreti yatırırken aşağıdaki adımları takip etmeleri önemle duyurulur.

1)ÖDEMLER

2)EĞİTİM VE SINAV ÖDEMELERİ

3)SINAV ÜCRETİ ÖDEME

4)MEB SINAVLARI

5)AÇIK ÖĞRETİM LİSELERİ KAYIT YENİLEME ÜCRETİ

Kayıt yenileme ücretlerinin AÇIK ÖĞRETİM LİSELERİ KAYIT YENİLEME ÜCRETİ olarak yatırılması gerekmektedir.

AÖL online test çözme haberimziden yararlanarak yarın yapılacak sınava en iyi şeklide hazırlanabilirsiniz. AÖL çıkmış sorular ve cevaplarını sizler için derledik. Sizde Açıköğretim Lisesi (AÖL) 3. dönem sınavlarına testlerden kolaylıkla çözümler yaparak çalışabilirsiniz. 12 Haziran Pazar günü yapılacak AÖL sınavı için online test çözebilir ve AÖL çıkmış sorulardan yaralanarak en iyi şekilde sınavlara hazırlanabilirsiniz. Peki online testlere nereden ve nasıl ulaşabilirim? AÖL çıkmış soruları ve detayları haberimizde.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN