AÖL sınav yerleri açıklandı mı? Açıköğretim Lisesi 2017 sınav tarihleri ne zaman? | AÖL İş Takvimi

AÖL sınav yerleri açıklandı mı? Açıköğretim Lisesi 2017 sınav tarihleri ne zaman? | AÖL İş Takvimi

Açıköğretim Lisesi 1. Dönem sınav yerleri açıklandı mı? AÖL sınav yerleri ve sınav tarihleri belli oldu mu? Lise eğitimini açıktan tamamlamaya çalışan binlerce öğrenci, yeni yılla birlikte yayınlanan ÖSYM sınav takviminde sınav tarihi ve sınav yerlerini arıyor. Açıköğretim Lisesi öğrencileri için 2016-2017 sınav takvimi ve sınav giriş bilgileri ile ilgili ayrıntılar haberimizde.

AÖL 1. Dönem sınav yerleri açıklandı mı? Açıköğretim lisesi okuyan öğrenci AÖL sınav yerleri belli oldu mu sorusunu soruyor. 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı İş Takvimi ÖSYM resmi sitesinde yayınlanarak öğrencilerin kullanımına sunuldu. Binlerce öğrenci ÖSYM resmi sayfasında yer alan snav takvimine ulaşabilecek. Peki, AÖL sınav yerleri belli oldu mu? Ayrıntılar ve son gelişmeleri sayfamızdan anlık olarak takip edebilirsiniz.

16-12/29/acikogretim-sinavlari-kac-saat-suruyor.gif

AÖL SINAV TARİHİ VE SINAV YERLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

AÖL 1. Dönem sınav tarihlerinin yaklaşmasıyla birlikte sınav giriş yerleri neresi sorusu sorulmaya başlandı. Lise eğitimlerini açıktan tamamlamaya çalışan öğrenciler, AÖL sınav giriş yerlerinin belli olacağı tarihi ve sınav girişi yerlerini merak ediyor. Sınav tarihleri ve sınav giriş yerlerinin açıklanacağı tarih, 2016-2007 Eğitim Öğretim Yılı İş Takvimi üzerinden yayımlandı. Peki, AÖL sınav giriş yerleri ne zaman açıklanacak?

ÖSYM sitesinde yer alan takvime göre Açıköğretim Lisesi 1. Dönem sınav yerleri 3 Ocak Salı günü resmi site üzerinden yayınlanmış olacak.  

AÖL EĞİTİM ÖĞRETİM  YILI TAKVİMİ İÇİN TIKLAYIN

Açıköğretm Lisesi 1. Dönem sınavlarına az bir süre kaldı. Lise öğrenimini açıktan tamamlamaya çalışan öğrenciler, sınavlar öncesinde heyecanla AÖL sınav yerlerinin açıklanacağı tarihi bekliyordu. Meraklı bekleyiş, MEB’in resmi sitesi üzerinden yayımlanan Eğitim Öğretim Yılı İş Takvimi ile son buldu. Bu yıl içerisinde yapılacak olan tüm AÖL sınavlarının yanı sıra AÖL sınav giriş yerlerinin belli olacağı tarih te iş takvimi üzerinden duyuruldu. Peki, bu yılki Açıköğretim Lisesi 1. dönem sınavları ne zaman yapılacak? Sınav giriş belgeleri ne zaman erişime açılacak?

AÖL SINAVLARI NE ZAMAN?

MEB’in resmi sitesi üzerinden yayımlanan Eğitim Öğretim Yılı İş Takvimi’ne göre AÖL 1. Dönem sınavlarının ilki 7-8 Ocak olarak iki oturumlu gerçekleşecek. AÖL sınav giriş yerleri ise sınava bir haftadan daha az bir zaman kaldığında belli olacak.

Öğrenciler, sınav giriş yerleri, girecekleri dersler, sıra ve salon no gibi bilgilerin bulunduğu sınav giriş belgelerini 3 Ocak itibariyle edinebilecekler. Sınava giriş belgeleri, öğrenci numaraları ve belirlenen şifre ile http://aolweb.aol.meb.gov.tr/ogrenci_giris.aspx adresinden görüntülenebilecek.

SINAVA GİRİŞ BELGESİ DİKKAT EDİLECEK NOKTALAR

AÖL sınav giriş belgesinin nasıl alınacağı ve bu belgeleri alırken dikkat edilmesi gerekenler, Açıköğretim Fakültesi Lisesi kılavuzunda belirtilmiştir. Kılavuzda sınav giriş belgesinin edinilmesiyle ilgili şu ifadeler kullanılmaktadır;

Sınava giriş belgeleri www.aol.meb.gov.tr resmi web sitesinde yayınlanmaktadır. Bu adresten alınacak sınav giriş belgesine ait bilgisayar çıktısı ile sınava girilmelidir.

16-12/29/aol-2016-2017-egitim-ogretim-yili-sinavlari-hangi-tarihte-yapilacak-7950212.Jpeg

AÖL sınav giriş belgesi fotoğrafsız ise, öğrencinin sınav esnasında herhangi bir mağduriyet yaşamaması için, sınav öncesinde fotoğrafının sisteme irtibat bürolarınca eklenmesi ve fotoğraflı giriş belgesinin alınması gerekmektedir.

Öğrencilerin adreslerine herhangi bir sınav evrakı gönderilmemektedir. Sınav giriş belgesindeki bilgileri dikkatlice okumalıdır. Sınav giriş belgelerinde belirtilen okul ve salonda sınava girmelidir. Sınav gününden önce sınava gireceği yerleri öğrenmelidir.

AÖL SINAVINDA GEREKLİ BELGELER

Mutlaka fotoğraflı Nüfus Cüzdanı , pasaport veya ehliyet belgelerinden biri.

Sistem üzerinden alınan fotoğraflı sınava giriş belgesi.

Kurşun kalem ve silgi.

16-12/29/osym-sinav-takvimi-2016-ygs-lys-kpss-ales-yos-basvuru-sinav-tarihleri.jpg

AÖL ÖĞRENCİLERİNE MOBİL AVANTAJI

AÖL sınavında detaylı bilgilendirmeleri resmi sitesi üzerinden gerçekleştiren MEB, öğrencilere kolaylık sağlayabilmek için Açıköğretim Liseleri mobil uygulamasını kullanıma sundu. Öğrenciler, Açıköğretim Okulları Bilgi Yönetim Sisteminde yaptıkları tüm işlemleri mobil uygulama üzerinde de yapabileceklerdir. Mobil Uygulama ile öğrenciler;

• Kendilerine gelen mesajları takip edebilecek,
• Dönem Bilgilerini görebilecek,
• Ders ve Kredi Bilgilerini öğrenebilecek,
• Ders Seçim İşlemlerini yapabilecek,
• Sınav Giriş Yeri ve Sonuçlarını öğrenebileceklerdir.
Ayrıca uygulamada Açık Öğretim Liselerine ait kayıt, kayıt yenileme, ders seçme ve sınav tarihlerinin yer aldığı bir de takvim bulunmaktadır.

Sınavlarda;

Her dersten 20 soru sorulmaktadır,

Her soru 4 seçeneklidir,

Her doğru cevabın değeri 5 puandır,

Yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemez (götürmez).

Sınavların değerlendirilmesi Açık Öğretim Lisesi yönetmeliğine göre yapılır.

Sınav Günü Yanınıza Almanız Gerekenler

Fotoğraflı Nüfus Cüzdanı , pasaport veya ehliyet belgelerinden biri.

Sistem üzerinden alınan fotoğraflı Sınava Giriş Belgesi.

Kurşun kalem ve silgi.

2016 AÖL giriş yerleri için: TIKLAYIN...

AÖL SONUÇLARININ AÇIKLANMASI

Sınav sonuçları internet ortamında “www.aol.meb.gov.tr” adresinden duyurulmaktadır. Sınav sonucunda mezun olamayan öğrencilerin bir sonraki dönem için kayıt yenileme ve ders seçimi zorunludur.

AÖL DERS SEÇİMİ NASIL YAPILIR?

Öğrencilerin, öğrencilik durumu “Aktif” olduktan sonra sınavına gireceği dersleri seçmek zorundadır. Öğrenciler ders seçimlerini öğrenci numaralarını ve kişisel şifrelerini kullanarak “www.aol.meb.gov.tr” internet adresinden yapmaları gerekmektedir. Ders seçiminde tüm sorumluluk öğrenciye aittir.

Ders seçimini yapmayan öğrencilerin sınava gireceği dersler sistem tarafından atanır ve öğrenciler seçilen bu derslerden sınava girmek zorundadır.

AÖL SINAV MERKEZLERİNİN BELİRLENMESİ

Öğrencilik durumu Aktif hale gelen öğrenciler (Üçüncü dönem hariç) Sınava en geç 55 gün kalıncaya kadar, öğrenci numarası ve şifresiyle sisteme girerek, isterlerse sınav merkezini değiştirebilir (Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğü Öğrenciye tanınan sınav yeri değişikliği yapma süresini değiştirme hakkına sahiptir ).

Açık Öğretim Lisesi ve Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından gerekli görülmesi durumunda sınav merkezinde değişiklik yapabilir.

AÖL KREDİ SİSTEMİ

Müfredat programında belirtilen derslerin haftalık ders saati sayısı o dersin kredisini ifade eder. (Örneğin; DİN KÜLTÜRÜ VE AHLÂK BİLGİSİ 3 dersinin haftalık ders saati 1’dir, kredisi de 1’dir).

• Öğrenciler, başardıkları derslerin kredilerini kazanmaktadırlar.

• Toplam Kredi: Öğrencinin tasdikname/denklik belgelerinde getirdiği derslerin

kredileri ile Açık Öğretim Lisesi sınavlarında kazandığı kredilerin toplamıdır.

Açık Öğretim Lisesi (Alan Yok) Mezuniyet Şartları.

• Öğrenim gördüğü toplam dönemin en az 8 veya üzeri olması,

• Toplam kazanılan kredinin en az 192 veya üzeri olması,

• Ortak derslerin tamamını başarması veya muaf olması, Dil ve Anlatım dersinden muafiyet olmaması nedeniyle mutlaka başarılması,

• Açık Öğretim Lisesinde en az bir dönem sınava girmiş olması gerekmektedir.

AÖL MEZUNİYET ŞARTLARI

Öğrenim gördüğü toplam dönemin en az 8 veya üzeri olması,

Toplam kazanılan kredinin en az 192 veya üzeri olması,

Ortak derslerin tamamını başarması veya muaf olması, Dil ve Anlatım dersinden muafiyet olmaması nedeniyle mutlaka başarılması,

Açık Öğretim Lisesinde en az bir dönem sınava girmiş olması,

AÖL NEDİR?

Açık öğretim lisesi ya da kısaca açık lise, çeşitli sebeplerle örgün öğretime devam edemeyen ya da eğitimini yarıda bırakmak durumunda kalan öğrencilerin okuduğu lisedir.

Açık öğretim lisesi 1992'de kurulmuştur. Uzaktan öğretim esasına dayanır. Öğretmen ve okul mefhumu yoktur. Öğrenciler basılı yayın, TV ve radyo yayınlarıyla desteklenir. Öğrencilere örgün öğretimle paralel bir eğitim verilir. Liseler bugün 4 yıl olduğu için açık lise de 4 yıl 8 dönemdir. Fakat 18 yaşından büyük öğrenciler yılda üç sınav hakkını değerlendirirse eğitimini 2,5 yılda tamamlayabilir.

Kayıt ve kayıt yenileme işlemleri online olarak yapılır. Öğrencilerin yılda iki kere kayıt yenilemesi gerekir.

AÇIKÖĞRETİM LİSESİ KAYITLARINI KİMLER YAPTIRABİLİR?

a) İlköğretim okulu/ortaokul mezunu olanlar.

b) Bakanlığımıza bağlı veya diğer bakanlıklara bağlı ortaöğretim düzeyindeki genel lise ve Meslek Liselerinden ayrılanlar.

c) Astsubay hazırlama okulları, askeri ve polis okulları, Anadolu öğretmen liseleri, sağlık meslek liseleri, anadolu güzel sanatlar liseleri, spor liseleri, sosyal bilimler liseleri, askeri liseler, anadolu lisesi türü okulların fen liseleri alanı programı uygulayan liselerden ayrılanlar, resmî ve özel anadolu liseleri, yabancı dil ağırlıklı liseler, sağlık meslek liseleri ve fen liselerinden ayrılanlar.

d) Açık Öğretim Lisesine veya Mesleki Açık Öğretim Lisesine kayıtlı ancak öğrencilik durumu Silik olanlar, ya da Açık Öğretim Lisesinden veya Mesleki Açık Öğretim Lisesinden tasdikname alanlar.

e) Yurt dışında öğrenim görmüş olup, İl Milli Eğitim Müdürlükleri ya da Yurt Dışındaki Eğitim Ataşeliklerinden Denklik Belgesi alanlar.

16-12/29/ekran-alintisi-1465215350.JPG

2016-2017 AÖL sınav tarihleri ve iş takvimi haberimizde. Açık Lise okuyan on binlerce öğrenci için sınav tarihleri ve sonuçlarının açıklanacağı tarihler önemli. Milli Eğitim Bakanlığı aolmeb.gov.tr adresinden AÖL ile ilgili iş takvimini yayınlıyor. Siz de haberimizden bu takvime ulaşabilirsiniz. Öğrenciler dışarıdan takip yaptığı için süreci yakından takip etmeli. 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN