AÖL 2016-2017 sınav tarihleri AÖL iş takvimi için tıklayınız | Yeni

AÖL 2016-2017 sınav tarihleri AÖL iş takvimi için tıklayınız | Yeni

2016-2017 AÖL sınav tarihleri ve iş takvimi haberimizde. Açık Lise okuyan on binlerce öğrenci için sınav tarihleri ve sonuçlarının açıklanacağı tarihler önemli. Milli Eğitim Bakanlığı aolmeb.gov.tr adresinden AÖL ile ilgili iş takvimini yayınlıyor. Siz de haberimizden bu takvime ulaşabilirsiniz. Öğrenciler dışarıdan takip yaptığı için süreci yakından takip etmeli.

AÖL sınav tarihlerine haberimizden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. 2016-2017 AÖL sınav tarihleri MEB'in yayınladığı iş takviminde yer alıyor. Bu sınava gercek adaylar, aşağıda paylaştığımız linke tıklayarak kolaylıkla sisteme ulaşabilir. 2016-2017 dönemi AÖL işlemleriyle ilgili merak ettiğiniz tüm detayları da haberimizden bulabilirsiniz. 

AÖL SINAVINA NEREDE GİRECEĞİM

Sınavlara internet üzerinde yayınlanan size ait Sınav Giriş Belgesinde belirtilen okul/ okullarda girilecektir. Sınavına gireceğiniz dersler, sistem üzerinden seçmiş olduğunuz Sınav Giriş Belgesinde belirtilen derslerdir.

KAÇ PUAN ALIRSAM BAŞARILI OLURUM:

Sınavlarda her ders için çoktan seçmeli 20 soru sorulmaktadır. Açık Öğretim Lisesinde dersler 100'lük not sistemi ile değerlendirilmektedir. Bir dersten başarılı olmak için, en az 9 soruya doğru cevap vererek 45 puan almanız gerekmektedir.

Sınavda Yanlış Cevapladığımız Sorular, Doğru Cevaplarımızı Etkiliyor mu?

Açık Öğretim Lisesi sınavlarında verilen yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemez. Bir başka ifade ile yanlış, doğruyu götürmez.

AÖL SINAV GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIR?

Açık lise eğitimi gören öğrenciler sınava Giriş Belgelerini Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi sitesi maol.meb.gov.tr adresi üzerinden çıkarabileceklerdir. Bahsedilen adresten ya da haberimizin içeriğinde bulunan linkten ulaşacağınız adresten alınacak belgenin bilgisayar çıktısı ile sınava girileceklerdir. Posta ile sınav giriş belgesi gönderilmeyecektir.

AÖL SINAVINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Açık Öğretim Lisesi sınavları, Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün belirlediği okullarda, merkezi sistemle çoktan seçmeli test metodu kullanılarak yapılmaktadır.

Sınavlarda;

Her dersten 20 soru sorulmaktadır,

Her soru 4 seçeneklidir,

Her doğru cevabın değeri 5 puandır,

Yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemez (götürmez).

Sınavların değerlendirilmesi Açık Öğretim Lisesi yönetmeliğine göre yapılır.

Sınav Günü Yanınıza Almanız Gerekenler

Fotoğraflı Nüfus Cüzdanı , pasaport veya ehliyet belgelerinden biri.

Sistem üzerinden alınan fotoğraflı Sınava Giriş Belgesi.

Kurşun kalem ve silgi.

2016 AÖL giriş yerleri için: TIKLAYIN...

AÖL SONUÇLARININ AÇIKLANMASI

Sınav sonuçları internet ortamında “www.aol.meb.gov.tr” adresinden duyurulmaktadır. Sınav sonucunda mezun olamayan öğrencilerin bir sonraki dönem için kayıt yenileme ve ders seçimi zorunludur.

AÖL DER SEÇİMİ NASIL YAPILIR?

Öğrencilerin, öğrencilik durumu “Aktif” olduktan sonra sınavına gireceği dersleri seçmek zorundadır. Öğrenciler ders seçimlerini öğrenci numaralarını ve kişisel şifrelerini kullanarak “www.aol.meb.gov.tr” internet adresinden yapmaları gerekmektedir. Ders seçiminde tüm sorumluluk öğrenciye aittir.

Ders seçimini yapmayan öğrencilerin sınava gireceği dersler sistem tarafından atanır ve öğrenciler seçilen bu derslerden sınava girmek zorundadır.

AÖL SINAV MERKEZLERİNİN BELİRLENMESİ

Öğrencilik durumu Aktif hale gelen öğrenciler (Üçüncü dönem hariç) Sınava en geç 55 gün kalıncaya kadar, öğrenci numarası ve şifresiyle sisteme girerek, isterlerse sınav merkezini değiştirebilir (Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğü Öğrenciye tanınan sınav yeri değişikliği yapma süresini değiştirme hakkına sahiptir ).

Açık Öğretim Lisesi ve Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından gerekli görülmesi durumunda sınav merkezinde değişiklik yapabilir.

AÖL KREDİ SİSTEMİ

Müfredat programında belirtilen derslerin haftalık ders saati sayısı o dersin kredisini ifade eder. (Örneğin; DİN KÜLTÜRÜ VE AHLÂK BİLGİSİ 3 dersinin haftalık ders saati 1’dir, kredisi de 1’dir).

• Öğrenciler, başardıkları derslerin kredilerini kazanmaktadırlar.

• Toplam Kredi: Öğrencinin tasdikname/denklik belgelerinde getirdiği derslerin

kredileri ile Açık Öğretim Lisesi sınavlarında kazandığı kredilerin toplamıdır.

Açık Öğretim Lisesi (Alan Yok) Mezuniyet Şartları.

• Öğrenim gördüğü toplam dönemin en az 8 veya üzeri olması,

• Toplam kazanılan kredinin en az 192 veya üzeri olması,

• Ortak derslerin tamamını başarması veya muaf olması, Dil ve Anlatım dersinden muafiyet olmaması nedeniyle mutlaka başarılması,

• Açık Öğretim Lisesinde en az bir dönem sınava girmiş olması gerekmektedir.

2015 - 2016 AÖL, SINAV TARİHLERİ

2015-2016 Eğitim-Öğretim yılı II. dönem yeni kayıt işlemleri. 18 Ocak-5 Şubat 2016

Kaydı alınan öğrencilerin veri girişlerinin sisteme son giriş tarihi. 5 Şubat 2016

2015-2016 Eğitim-Öğretim yılı II. dönem kayıt yenileme işlemleri. 25 Ocak-5 Şubat 2016

II dönem ders seçme ve sınav merkezi güncellemesinin açılması 18 Ocak 2016

II dönem ders seçme ve sınav merkezi güncellemesinin kapatılması 8 Şubat 2016

dönem sınav giriş yerlerinin internette yayınlanmaya başlanılması. 14 Mart 2016

16-06/06/1111.JPG

AÖL MEZUNİYET ŞARTLARI

Öğrenim gördüğü toplam dönemin en az 8 veya üzeri olması,

Toplam kazanılan kredinin en az 192 veya üzeri olması,

Ortak derslerin tamamını başarması veya muaf olması, Dil ve Anlatım dersinden muafiyet olmaması nedeniyle mutlaka başarılması,

Açık Öğretim Lisesinde en az bir dönem sınava girmiş olması,

AÖL NEDİR?

Açık öğretim lisesi ya da kısaca açık lise, çeşitli sebeplerle örgün öğretime devam edemeyen ya da eğitimini yarıda bırakmak durumunda kalan öğrencilerin okuduğu lisedir.

Açık öğretim lisesi 1992'de kurulmuştur. Uzaktan öğretim esasına dayanır. Öğretmen ve okul mefhumu yoktur. Öğrenciler basılı yayın, TV ve radyo yayınlarıyla desteklenir. Öğrencilere örgün öğretimle paralel bir eğitim verilir. Liseler bugün 4 yıl olduğu için açık lise de 4 yıl 8 dönemdir. Fakat 18 yaşından büyük öğrenciler yılda üç sınav hakkını değerlendirirse eğitimini 2,5 yılda tamamlayabilir.

Kayıt ve kayıt yenileme işlemleri online olarak yapılır. Öğrencilerin yılda iki kere kayıt yenilemesi gerekir.

AÇIKÖĞRETİM LİSESİ KAYITLARINI KİMLER YAPTIRABİLİR?

a) İlköğretim okulu/ortaokul mezunu olanlar.

b) Bakanlığımıza bağlı veya diğer bakanlıklara bağlı ortaöğretim düzeyindeki genel lise ve Meslek Liselerinden ayrılanlar.

c) Astsubay hazırlama okulları, askeri ve polis okulları, Anadolu öğretmen liseleri, sağlık meslek liseleri, anadolu güzel sanatlar liseleri, spor liseleri, sosyal bilimler liseleri, askeri liseler, anadolu lisesi türü okulların fen liseleri alanı programı uygulayan liselerden ayrılanlar, resmî ve özel anadolu liseleri, yabancı dil ağırlıklı liseler, sağlık meslek liseleri ve fen liselerinden ayrılanlar.

d) Açık Öğretim Lisesine veya Mesleki Açık Öğretim Lisesine kayıtlı ancak öğrencilik durumu Silik olanlar, ya da Açık Öğretim Lisesinden veya Mesleki Açık Öğretim Lisesinden tasdikname alanlar.

e) Yurt dışında öğrenim görmüş olup, İl Milli Eğitim Müdürlükleri ya da Yurt Dışındaki Eğitim Ataşeliklerinden Denklik Belgesi alanlar.

AÖL İLETİŞİM HAKKINDA SORMAK İSTEDİKLERİNİZİ BU NUMARALARDAN ÖĞRENEBİLİRSİNİZ

16-06/06/ekran-alintisi-1465215350.JPG

2016-2017 AÖL sınav tarihleri ve iş takvimi haberimizde. Açık Lise okuyan on binlerce öğrenci için sınav tarihleri ve sonuçlarının açıklanacağı tarihler önemli. Milli Eğitim Bakanlığı aolmeb.gov.tr adresinden AÖL ile ilgili iş takvimini yayınlıyor. Siz de haberimizden bu takvime ulaşabilirsiniz. Öğrenciler dışarıdan takip yaptığı için süreci yakından takip etmeli. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN