Aramızı bozan bir klik var

Aramızı bozan bir klik var

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD ile yaşanan krizi Ankara Büyükelçisi Bass’ın çıkardığını belirterek “Amerika’nın Türkiye gibi bir stratejik ortağını bir kendini bilmez büyükelçiye feda etmesi kabul edilemez. Koskoca ABD’yi Ankara’da büyükelçi yönetiyorsa yazıklar olsun’’ dedi. Erdoğan, Washington’da Obama döneminden kalan bir kliğin iki ülke arasındaki ilişkileri bozmaya çalıştığını da kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD ile Türkiye arasındaki ilişkilerin Washington’da eski yönetim döneminde kalan bir klik tarafından bozulmak istendiğini söyledi. Erdoğan, vize geriliminin de ABD’nin Ankara Büyükelçisi John Bass tarafından çıkarıldığını belirtti. Beştepe’de 81 ilin valisini ağırlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gündemi ABD ile yaşanan ‘vize’ kriziydi. Erdoğan’ın Valiler Toplantısın’daki konuşmasının başlıkları şöyle oldu: 

GÜÇLÜ TÜRKİYE RAHATSIZ EDİYOR

Türkiye, içeriden ve dışarıdan kuşatılmaya çalışılıyor. Eski o pısırık Türkiye’ye alışmış olanlar, iddialı, vizyoner ve güçlü bir ülkeyi, güçlü bir Türkiye’yi hazmedemiyorlar. Türkiye’nin bağımsızlığına leke sürdürmeme kararlılığı, birilerini ciddi olarak rahatsız ediyor.

KENDİNİ BİLMEZ ELÇİ

ABD ile yaşanan krizi ortaya çıkaran buradaki bir büyükelçidir. Amerika’nın Türkiye gibi bir stratejik ortağını bir kendini bilmez büyükelçiye feda etmesi kabul edilemez. Buna bizim evet dememiz mümkün değil. Onların aldığı karar neyse kelimesi kelimesine aynını onlara iade edeceksiniz dedim. Biz size muhtaç değiliz.

PYD’YE VERİLEN SİLAHLAR

Paramızla silah istediğimiz zaman kongre diyorsun ama terör örgütüne para dahi almadan ücretsiz olarak veriyorsun. 3 bin 500’e ulaşan TIR Kuzey Suriye’ye girmiş. Sayın Başkan’a sordum bundan haberiniz var mı? ‘Olur mu öyle şey’ dedi. Bunlar bizi herhalde görmez, sağır zannediyorlar.

TÜRKİYE’Yİ KUŞATMA HAREKÂTI

Irak ve Suriye’deki terör koridoru sadece Türkiye’yi kuşatmaya yöneliktir. Suriye’de rejim ‘PKK’ya Barzani’ye yanınızdayız’ diyor. PYD ile çatışanlar veya Barzani ile çatışan PYD şimdi beraberiz diyor bunlar birbirinin dostudur bizim dostumuz olamaz.

O SİLAHI KULLANMAYIN

Bize bin 500 tane silah verecek. Verdiği cevap ne? ‘Kongreden geçmedi.’ Şuna bak. Bundan sonra artık Sayın Bakan’a da burada söylüyorum, Sig Sauer diye bir silahı bizim polis teşkilatımız kullanmayacaktır. Artık biz kendi ülkemizin silahlarını kullanacağız.

ELEME-AYRIŞMA GÜNLERİNDEYİZ: Ülkemize diz çöktürmek için alınan kararlardan kendi hükümetini sorumlu tutan kişi aklını, hırslarının emrine vermiş bir zavallıdır. Şayet bu tarz hezeyanlar bir ülkenin ana muhalefet partisinin genel başkanından çıkıyorsa artık bu zatı yerli ve milli göremeyeceğim. Kuşkusuz zor günler aynı zamanda, eleme, elenme ve ayrışma günleridir.

17-10/13/mansettt.JPG

ONLAR DA BURAYA GELEMİYOR

Birileri çıkmış ‘öğrenciler Amerika’ya gidemiyor’ diyor. Mesele millidir, vatandır gerisi teferruattır. Onlar da buraya gelemiyor.

KOSKOCA AMERİKA’SIN

Benim bankamın genel müdür muavinini hiçbir suçu olmadan alıp tutuklayacaksın. Öbür tarafta vatandaşımı, iki yıl oldu neredeyse, kalkacaksın, hiçbir şey ortaya koymadan yargılayıp, itirafçı olarak da kullanmak isteyeceksin. Demokrasi demokrasi deyip teröristleri ülkesinde saklayan bu ülkelerden başka ülke var mı? PKK’lısını da FETÖ’cüsünü de saklayacaksın. Amerika’da benim 14 tane korumamla ilgili tutuklama kararı çıkartacaksın ben sorunca ‘sonra görüşeceğiz’ diyeceksin ‘bunlar federal devletin polisleri değil eyaletin polisleridir’ diyeceksin. Lafa geldi mi koskoca Amerika’sın.

YAZIKLAR OLSUN

Eğer bir koskoca Amerika Birleşik Devletleri’ni Ankara’da büyükelçi yönetiyorsa yazıklar olsun. Çünkü bu takınılan tavır, aslında budur. Şu anda da bu yanlış bu büyükelçiden gelmiştir. Hükümetim adına bu adımı attım diyorsa bunu da Sayın Başkan da arkasında duruyorsa kusura bakmasınlar biz de aldığımız kararın sonuna kadar arkasındayız.

HER YERİN PROFESÖR OLSA NE YAZAR

Bizde öyle bir ana muhalefet, öyle bir muhalefet var ki... MHP’yi tenzih ederim. Bakıyorsun, ‘Dünyada şu anda görüşecekleri ülke kalmadı’ diyorlar. Bakıyorsun bir tanesi kalkıp diyor ki ‘Batı’dan tamamen kopmuş, Ortadoğu’ya sığınmış bir Türkiye var.’ Önünde de bir profesör yazıyor. Bunlar haddini bilmiyor. Senin her yerin profesör olsa ne yazar?

EL PENÇE DİVAN YOK

Ana muhalefetin başındaki adamın geçmişine baktığın zaman, zaten bunlar Amerika’da, afedersin lider poposunu tırabzana dayıyor, o da karşısında el pençe divan duruyor. Bu dönemler geride kaldı. Her yerde karşımızdaki neyse, biz de oyuz. Öyle el pençe duran bir Türkiye yok. Bunu herkes görecek, bilicek, buna göre konuşacak.   

SORUNU BİZ BÜYÜTMÜYORUZ

Amerikan büroksasisi içinde kalan eski yönetimin bir kliği, yeni yönetimle Türkiye arasındaki ilişkileri baltalamaya çalışıyor. Sorunu büyüten, taraf biz değiliz. Temennimiz, muhataplarımızın bir an önce aklıselime, soğukkanlılığa geri dönmeleri, dostluğumuzu ve müttefikliğimizi zedeleyecek adımlardan vazgeçmeleridir. 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN