Burası Yunanistan'da değil Konya'da! İnsanlar görmek için akın akın geliyor: Tarihinin nadide örneklerinden

Burası Yunanistan'da değil Konya'da! İnsanlar görmek için akın akın geliyor: Tarihinin nadide örneklerinden

Türkiye'nin pek bilinmeyen güzelliklerinden sadece biri! Burası Yunanistan'da değil Konya'da! İnsanlar görmek için dünyanın dört bir yanından akın akın geliyor. Tarihinin nadide örneklerinden...

Türkiye birçok tarihi güzelliğiyle dünyanın ilgisini çekmeye devam ediyor. Konya'da bulunan tarihi kültürel miraslardan biri ziyaretçi akınına uğruyor.

ÖZGÜN TAŞ İŞÇİLİĞİNİN EN NADİDE ÖRNEĞİ

Konya'nın tarihi ve kültürel miraslarından biri olan Eflatunpınar Hitit Su Anıtı, yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilgisini çekmeye devam ediyor. Hitit Uygarlığı'nın önemli eserlerinden biri olan bu anıt, kabartmalardaki kompozisyon ve açık hava tapınağı olarak düzenlenmiş olmasıyla diğer kaya anıtlarından ayrılıyor.

Eflatunpınar Anıtı, doğal bir su kaynağı üzerinde yapılmış büyük bir havuz ve dikdörtgen olarak şekillendirilmiş kayalar üzerine kabartma tekniğinde yapılmış figürlerden oluşuyor. Milattan önce 13. yüzyılın son çeyreğine tarihlenen bu muhteşem yapı, özgün taş işçiliğinin en nadide örneklerinden biri olarak dikkat çekiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN