Araştırmalara göre İngilizler Brexit kararından pişman oldu

Araştırmalara göre İngilizler Brexit kararından pişman oldu

İngiltere'nin Avrupa Briliği'nden çıkma işlemleri tüm hızıyla devam ederken, İngiliz 'Guardian' gazetesi yeni bir anket çalışması gerçekleştirdi. Anket sonucuna göre, İngilizler Brexit kararından pişman. Yüzde 51'i ise yeniden bir referandum yapılmasını istiyor.

KARAR.COM

2016 yılında referandum yoluyla İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılma teklifi çoğunluk tarafından kabul edilmişti. Zaman içinde ise birçok vatandaş, bu karardan pişman olmuş, tekrardan referandum yapılmasını talep etmişti. Her ne kadar karar pişmanlık getirmiş olsa da, İngiltere kararında kesin. 

Guardian'ın yaptığı yeni bir anket çalışmasının sonucuna göre ise, İngilizlerin yüzde 51'i pişmanlığını dile getirmiş, Brexit kararının tekrar halka sorulması gerektiğini savunuyor. 

İngiltere Başbakanı Theresa May ise referandum kararın kabul edilmesi gerektiğini vurgularken, tekrar referandum yapılmasının tartışma konusu dahi olmadığını ifade etmişti. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN