Asgari ücrette AGİ formülü

Asgari ücrette AGİ formülü

Asgari ücretin bin 300 liranın altına düşmesini engelleyici çalışmalar tamamlandı. Uygulamanın 1 Kasım’dan önce hayata geçeceğini açıklayan Bakan Ağbal, “Çalışanların ücretlerinde asgari geçim indirimi artırımlı uygulanacak” dedi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, son 3 aya ilişkin olarak gelirleri bin 300 liranın altına düşen çalışanların bu kayıplarını telafi etmek üzere bir çalışmayı tamamladıklarını ve Bakanlar Kurulunda kabul edildiğini belirtti.

HİÇBİR SIKINTI YOK

Vatan KDV İhtisas Vergi Dairesini ziyaret eden ve burada çalışanlarla sohbet eden Ağbal, sonrasında düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Özellikle kasım ayı başından itibaren bir grup asgari ücretlinin vatandaşın eline geçen net tutarın bin 300 liranın altına düşmesi durumuyla karşı karşıya kaldıklarını dile getiren Ağbal,  sözlerini şöyle sürdürdü: “Gelirleri bin 300 liranın altına düşen çalışanlarımızın bu kayıplarını telafi etmek üzere bir çalışmayı tamamladık. Bakanlar Kurulumuzda da bu kabul edildi. Bunun yaklaşık 1 milyar liralık yükü mevzubahis. Bunun için yasal bir düzenleme yapılması gerekiyor. Bu konuda Bakanlık olarak hazırlıklarımız tamam. Uygulama zamanı gelmeden hukuki olarak gereğinin yapılmasıyla ilgili çalışmaları takip ediyorum” diye konuştu.

KABUL EDİLDİ

Hiçbir sıkıntının olmadığını vurgulayan Bakan Ağbal, şöyle devam etti: “1 Kasım’dan önce bu düzenleme hayata girecek ve işverenlerimiz bordro üzerinde çalışanların ücretlerinde asgari geçim indirimini artırımlı olarak uygulamak suretiyle bu uygulamayı yapacaklar. Kimse endişe etmesin. Uygulamanın hayata geçmesi konusunda bir sıkıntı olmayacak.”

VERGİ BORCUNDA 3.7 MİLYON BAŞVURU

Yeniden yapılandırma kanunu kapsamında aldıkları başvuru sayısının 3 milyon 786 bin olduğuna işaret eden Ağbal, “Yapılandırılan alacak tutarı 31,3 milyar lira. Türkiye genelinde bu kapsamda yapılan tahsilat tutarı ise 951 milyon lira” dedi. Ağbal, şu bilgileri verdi: “İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığımıza 513 bin 154 mükellef başvurmuş. Bu kanun kapsamında 9,4 milyar lira alacak İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından yeniden yapılandırılmış. Bu kapsamda da bugüne kadar 477 milyon lira tahsilat yapılmış. Yine İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığımıza matrah artırımı çerçevesinde bugüne kadar 51 bin 999 mükellef müracaat etmiş. Bu kapsamda matrah artırımı ile ilgili olarak mükelleflerimiz adına 1,5 milyar lira bir alacak tahakkuk ettirilmiş. İnşallah önümüzde 2 haftalık bir süreç var. Bu süreç içerisinde de bu başvurular daha da artacak. Türkiye genelindeki rakamlar, bugün itibariyle yeniden yapılandırma kanunu kapsamında almış olduğumuz başvuru sayısı 3 milyon 786 bin. Yapılandırılan alacak tutarı 31,3 milyar lira. Bugüne kadar yapılan başvuruların yüzde 59’unu internet vergi dairesinden almışız” ifadesini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN