Asıl engelli bu hareketi yapanlar

Asıl engelli bu hareketi yapanlar

Bursa’da engelli Necla D. haftanın iki günü tedavisi için hastaneye gitmek zorunda. Yolculuğunu ise otobüslerde yapıyor daha doğrusu yapamıyor. Çünkü şoförler genç kadını araçlarına almıyor. Duruma isyan eden Necla D. “Sürekli gidiyorlar, kaç kez şikayet ettim” diyor.

Bursa’da engelli Necla D. (47) tekerlekli sandalyesi ile özel halk otobüsüne binmeye çalıştı. Fakat peş peşe gelen iki otobüs şoförü Necla D.’yi görmezden gelerek kapıyı açmadı. Skandal olay kameralara yansırken, sürekli aynı muamele ile karşılaştığını söyleyen Necla D. “Bu sorun, sadece benim sorunum değil tüm engelilerin sorunu” dedi. Kas hastalığı nedeniyle iki yıldır tekerlekli sandalyeye bağımlı olan Necla D. haftanın iki günü tedavisi için Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne gidiyor. Fakat tek başına hastane yoluna düşen Necla D.’nin akılalmaz bir sıkıntısı var. Necla D. durakta diğer vatandaşlar gibi bekliyor fakat şoförler tarafından özel halk otobüslerine alınmıyor. Sürekli aynı sıkıntıyı yaşandığını anlatan Necla D. son olarak iki şoför tarafından da otobüse alınmadı. Pes dedirten o anlar bir vatandaşın kamerasına yansıdı. Gazetecilere konuşan Necla D., şoförlerin kendisini görmezden geldiğini söyledi. Yüzde 83 engelli olduğunu, şoförlerin otobüsün engelli rampasını açmadığını kaydeden Necla D. şunları söyledi: “Tedavilerim için haftada 2 gün Hürriyet’ten Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne, B46 hat numaralı özel halk otobüsünün kullanarak gidiyorum. Ne yazık ki B46 şoförleri, duraktaki yolcuları aldıktan sonra engellilerin binebilmesi için gerekli olan rampayı açmıyor. Rica ettiğim zaman ise gaza basıp, gidiyorlar. Bu konuda defalarca BURULAŞ ve Büyükşehir Belediyesi’ne şikayetlerde bulundum. Otobüslerin plakalarını ve duraktan geçiş saatlerini bildirdim. Yaşadıklarımı dilekçelere yazdım. Ne yazık ki hiçbirinden sonuç alamadım.”

18-01/15/2.jpg

ZATEN BEDAVA BİNİYORSUN, SENİNLE UĞRAŞAMAM

“Bu sorun, sadece benim sorunum değil tüm engellilerin sorunudur. İnsanlardan destekten ziyade empati ve anlayış bekliyorum” diyen Necla D. şoförlerin tavırlarıyla ilgili de çarpıcı iddialarda bulundu: “B46 numaralı otobüsün şoförleriyle defalarca tartıştım. Şoförlerden biri, otobüsteki tüm yolcuların gözü önünde ‘Zaten otobüse bedava biniyorsun, bir de seninle uğraşmak zorunda değilim’ dedi. Tüm yolcuların karşısında onurumu kırıp, beni rencide etti. Şoförlerin neredeyse tamamı ile tartıştım.”

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN