AB'den Meta'ya soruşturma

AB'den Meta'ya soruşturma

Avrupa Birliği, Facebook ve Instagram'ın sahibi Meta hakkında, platformlarında yanıltıcı reklam ve dezenformasyonla mücadele gibi konularda AB kurallarına uyulmadığı iddiasıyla soruşturma başlattı.

AB Komisyonu, Meta'nın AB Dijital Hizmetler Yasası'nı (DSA) ihlal edip etmediğini belirlemek üzere resmi bir soruşturma başlattığını duyurdu.

Yapılan açıklamada, "Şüphelenilen ihlaller, Meta'nın yanıltıcı reklamlara ve hizmetlerindeki siyasi içeriğe ilişkin politikalarını ve uygulamalarını kapsamaktadır." ifadesi kullanıldı.

Ayrıca, Meta'nın Avrupa Parlamentosu (AP) seçimleri öncesinde etkili bir seçim gözlem sistemi kurmadığına dair eleştiriler de yer aldı. Şirketin hizmetlerdeki yasa dışı içeriği işaretlemeye ve şikayet etmeye yönelik mekanizmalarının AB kurallarına uygun olmadığı ve araştırmacıların kamuya açık verilere erişimini sağlamakta yetersiz kaldığı belirtildi.

AB Komisyonu'nun ek bilgi ve kanıt toplamaya devam edeceği, Meta'nın ise söz konusu alanlarda aldığı önlemlere ilişkin bilgi sunması gerektiği ifade edildi.

AB'nin yürürlükteki yasası kapsamında büyük dijital platformlar sıkı kurallara tabi tutuluyor ve kural ihlali durumunda ciddi para cezalarıyla karşı karşıya kalabiliyorlar.

AP seçimleri 6-9 Haziran 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

AB, dijital platformlardan, seçimler öncesinde yalan haber ve dezenformasyonla mücadele alanlarında daha etkin adımlar atmasını bekliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN