ATA AÖF final sınavları ne zaman? Açıköğretim Fakültesi sınav takvimi için tıklayın

ATA AÖF final sınavları ne zaman? Açıköğretim Fakültesi sınav takvimi için tıklayın

ATA AÖF final sınavları ne zaman yapılacak? Binelrce öğrenci Atatürk Üniversitesi açıköğretim fakültesi final sınavlarına hazırlanıyor. Peki, ATA AÖF final sınavlarının tarihleri ne zaman? Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi sınav giriş belgesi nereden nasıl alınır? Ayrıntılar ve son dakika gelişmeleri haberimizde.

ATA AÖF güz dönemi final sınavları ne zaman başlıyor? Atatürk Üniversitesi'nin açıköğretim fakültelerinde üniversite eğitimi gören binlerce aday son güz dönemi sınavlarının bitimi için son hazırlıklarını yapıyor. Akademik takvime göre ATA AÖF final sınavları ne zaman başlıyor? Sıava girecek olan adaylar sınav giriş belgelerini nereden, nasıl alacak? Ayrıntılar ve ATA AÖF hakkında tüm gelişmeleri haberimizde görebilirsiniz.

ATA AÖF FİNAL SINAVLARI NE ZAMAN?

Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'nde eğitim gören öğrenciler için güz dönemi final sınavları yaklaşıyor. Peki ATA AÖF final sınavları ne zaman? Akademik takvime göre final dönemi sınavları 28-29 Ocak tarihleri arasında yapılacak. Adaylar ATA AÖF sınav giriş belgelerine obs.atauni.edu.tr adresinden ulaşabilecekler. ATA AÖF final dönemi vize sınavlarına giderken sınav giriş belgesi, fotoğraflı ve onaylı kimlik belgesinin bulundurulması gerekmektedir. 

ATA AÖF GİRİŞ BELGESİ ALMAK İÇİN TIKLAYIN

17-01/15/ata-aof-sinav-sonuclari-ne-zaman-aciklanacak-8222134.Jpeg

ATA AÖF SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLEBİLİR?

Yetkililerin yaptıkları açıklamaya göre iki oturumlu bir biçimde gerçekleşen ATA AÖF sınav sonuçları Atatürk Üniversitesi’nin OBS olarak bilinen Öğrenci Bilgi Sistemi üzerinden açıklanacak. Atatürk Üniversitesi’nin Öğrenci Bilgi Sistemi’ne (OBS) giriş yapan Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi öğrencileri Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaraları ile birlikte şifrelerini de kullanarak bu sisteme giriş yapabilecekler. Bu sayede ise Öğrenci Bilgi Sistemi üzerinden ATA AÖF sınav sonuçlarını öğrenebilecekler. Bunun yanı sıra güz dönemi vize sınavına giren Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi öğrencileri, Öğrenci Bilgi Sistemi’ne giriş yaparken şifrelerini unutmaları dahilinde ise şifrelerini değiştirebilecekler.

17-01/15/s-1484463648.jpg

Tıpkı Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nin internet bilgi ekranında olduğu gibi aynı şekilde Atatürk Üniversitesi internet bilgi ekranına da öğrencilerin kullanabilmeleri adına “şifremi unuttum” linki oluşturuldu. Bu sayede Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi güz dönemi vize sınav sonuçlarını öğrenmek isteyen öğrenciler şifrelerini unuturlar ise Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası, doğum tarihleri, doğum yerleri ile anne ismi ve baba isimleri gibi bilgileri girerek şifrelerini güncelleyebilmektedirler. ATA AÖF internet sitesine yeni gelen ve güncellenen bu uygulama sayesinde ise artık öğrenciler şifrelerini ilk girişte unutsalar bile yine de vize sınav sonuçlarını, final ve bütünleme sınav sonuçlarını da rahatlıkla öğrenebilecekler.

ATA AÖF SINAVLARINA NASIL HAZIRLANILIR?

Üniversiteyi dışarıdan bitirmek isteyen öğrencilerin başvurduğu ATA AÖF vize, final, bütünleme ve tek ders sınavları bahar ve güz dönemleri olarak her yıl düzenleniyor. Bu sınavlara, çeşitli mecralardan satın alınabilecek geçmiş yıllarda çıkan ATA AÖF vize, final ve bütünleme sorularını anlatan kitaplar ile hazırlanılabilir.  Ders konusu anlatımında ise, internet büyük bir rol oynuyor çünkü yalnızca kendi çalışan öğrenci bazı konularda zorlanabiliyor. Bu bağlamda internetten, geçtiğimiz 10-15 yılın soruları yine incelenebilir, sosyal mecralar üzerinden de birçok farklı kaynağa ulaşılabilir. Youtube’da bulunan ve binlerce aboneye sahip birçok kanal, öğrencilerin ATA AÖF vize, final ve bütünleme sınavlarında sorumlu olacakları birçok ders ve konuyu anlattıkları videoları yüklüyorlar. Bu konular genelde ATA AÖF sınavlarında çıkması mümkün olan konular arasından seçiliyor. 

ATA AÖF SINAVLARINA HANGİ BELGELERLE GİTMEK GEREKİYOR?

Sınava girecek olan öğrencilerin sınav günü yanında bulundurulması gereken bazı belgeler var. Sınav öncesi dikkat edilmesi ve eksiksiz şekilde tamamlanması gereken belgelerin istenildiği formatta olmasına dikkat edilmelidir.

Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi final dönemi vize sınavlarına giderken sınav giriş belgesi, fotoğraflı ve onaylı kimlik belgesinin bulundurulması gerekmektedir.

ATA AÖF'TE HANGİ BÖLÜMLER OKUNABİLİR?

Lisans

İşletme

Halkla İlişkiler ve Tanıtım

Sosyoloji

Ön lisans

Acil Durum ve Afet Yönetimi

Adalet

Bankacılık ve Sigortacılık

Bilgi Yönetimi

Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı

Çağrı Merkezi Hizmetleri

Çocuk Gelişimi

Dış Ticaret

Emlak ve Emlak Yönetimi

Halkla İlişkiler ve Tanıtım

İlahiyat

İşletme Yönetimi

İş Sağlığı ve Güvenliği

Lojistik

Reklamcılık

Özel Güvenlik ve Koruma

Sağlık Kurumları İşletmeciliği

Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği

Sosyal Hizmetler

Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik

Turizm ve Otel İşletmeciliği

ATA AÖF SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Atatürk Üniversitesi bünyesinde yer alan  ATA AÖF sınav sonuçlarının 15 gün içerisinde açıklanması öngürülüyor. Bu sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenciler, Akademik LMS paneline giriş yaparak sonuçları öğrenebilecek. Diğer Üniversitelerin Açıköğretim Fakultelerinde olduğu gibi, yeni yönetmeliğe göre Atatürk Üniversitesi'nin Açıköğretim Fakultesi için de 4 yanlış 1 doğruyu götürecek detayı verildi. Artık ATA AÖF sınavlarında da yönetmeliğe göre 4 yanlış 1 doğruyu götürecek.

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ AÖF SINAV TAKVİMİ

Açıköğretim Fakültesi’nin bu konuda yaptığı açıklamaya göre ATA AÖF final dönemi sınavları 28 ve 29 Ocak 2017 tarihlerinde düzenlenecek.  Bahar dönemi için açıklanan sınav takvimine göre ise, bahar dönemi ara sınavları 15 ve 16 Nisan 2017 tarihlerinde gerçekleşecekken, bahar dönemi final sınavları 27 ve 28 Mayıs 2017 tarihlerinde düzenlenecek. Tek ders sınavının ise yapılacağı tarih 15 Temmuz 2017 olarak belirlendi. 

ATA AÖF final sınavları ne zaman yapılacak? Binelrce öğrenci Atatürk Üniversitesi açıköğretim fakültesi final sınavlarına hazırlanıyor. Peki, ATA AÖF final sınavlarının tarihleri ne zaman? Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi sınav giriş belgesi nereden nasıl alınır? Ayrıntılar ve son dakika gelişmeleri haberimizde.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN