İşte AÖF soruları ve cevap anahtarı | 14 15 Ocak AÖF sınavı cevap anahtarı için tıkla

İşte AÖF soruları ve cevap anahtarı | 14 15 Ocak AÖF sınavı cevap anahtarı için tıkla

AÖF güz dönemi soru ve cevapları ile cevap anahtarı yayınlandı. Milyonlarca öğrencinin girdiği 14-15 Ocak AÖF sınavlarında merakla beklenen sorular ve cevap anahtarıyla ilgili detayları haberimizden bulabilirsiniz. Ayrıca AÖF puan hesaplama ve ders geçme sistemiyle ilgili de güncellenmiş son bilgileri bulabilirsiniz.

AÖF soru cevapları yayınlandı mı? sorusunun cevabını merak eden milyonlarca öğrenci için müjdeli haber geldi. AÖF 14-15 Ocak Güz döneminin soruları ile cevap anatları bugün yayınlandı. Haberimizden hem sorulara hem cevap anahtaralrına ayrıca da AÖF ders geçme sistemi ve not hesaplamayla ilgili tüm detaylara ulaşabilirsiniz.

14-15 OCAK AÖF SINAV SORULARI VE CEVAP ANAHTARI AÇIKLANDI

14 – 15 Ocak 2017 tarihleri arasında dört oturumla gerçekleşen Açıköğretim Fakültesi güz dönemi dönem sonu sınavları cavap anahtarı yayınlandı. Öğrenciler öğrenci numaraları ve şifreleri ile giriş yapıp AÖF dönem sonu sınavlarının cevap anahtarlarına ulaşabilirler. Aşağıdaki linkten cevap anahtarı ve sorulara ulaşabilirsiniz. 

AÖF FİNAL DÖNEMİ SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYIN

AÖF'DE YANLIŞ SORULAR DOĞRU CEVAPLARI GÖTÜRÜYOR

Açıköğretim sınavları yönetmeliğinde meydana gelen değişikleerin ardından, yönetmeliğin yayına girdiği tarihten itibaren yanlış cevaplar doğru cevapları düşürecek. İşte Anadolu Üniversitesinin konuyla ilgili yapmış olduğu detaylı açıklama:

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 18/03/2016 tarihli ve 75850160-106-158-16196 sayılı yazısıyla Açıköğretim programları uygulayan üniversitelerin ölçme ve değerlendirme faaliyetlerinde uygulama birliğinin sağlanmasında göz önünde bulundurulması gereken hususlar ilgili üniversitelere bildirilmiştir.

DİĞER AÖF HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının yazısı gereği, 2016-2017 Öğretim Yılından itibaren Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinde, sınav sonuçlarının değerlendirilmesinde çoktan seçmeli beş seçenekli test tipi sorularda, dört yanlış cevabın bir doğru cevabı eksiltmesi, Anadolu Üniversitesi Senatosunun 04/10/2016 tarihli ve 7/8 sayılı kararıyla kabul edilmiştir.

Sınav değerlendirilirken doğru cevaplarınızın sayısından yanlış cevaplarınızın sayısının dörtte biri düşülecek ve kalan sayı sınavla ilgili ham puanınız olacaktır. Anadolu Üniversitesi gerek temel öğrenme materyali olan kitaplarda gerekse destek materyali olarak https://ekampus.anadolu.edu.tr içinde yer alan kaynaklarda sürekli güncelleme yapmaktadır. Bu anlamda gelişen teknolojinin sunduğu bütün imkânlar seferber edilerek Türkiye'nin en büyük e-öğrenme platformu siz öğrencilerimiz için hizmet vermektedir. Öğrenci başarısının artırılması için sürdürülebilir projeler geliştirilmeye devam edecektir. Öğrencilerimizin Açıköğretim bürolarından teslim aldıkları güncellenmiş kitaplar ve https://ekampus.anadolu.edu.tr adresi dışında herhangi bir kaynaktan yararlanmamalarını önemle hatırlatırız. Kurum dışı kaynakların güncel olmayacağı ve mağduriyetlere neden olacağının bilinmesi gerekmektedir.

AÖF SINAVLARI NASIL DEĞERLENDİRİLECEK? 

Sınavların değerlendirilmesi ve ders geçme sistemi Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği ile bu yönetmeliğin verdiği yetkiye istinaden hazırlanan Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Eğitim-Öğretim ve Sınav Uygulama Usul ve Esasları ve Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakülteleri Bağıl Değerlendirme Esaslarına göre belirlenmektedir. 

Sınavlarda soru kitapçığı ve cevap kâğıdı olarak iki tür belge vardır. Sınavların değerlendirilmesi, notların kaydı, çizelgelere geçirilmesi, saklanması, öğrenci kütüklerine yazımı ve öğrencilere duyurulmasında bilgi işlem yöntemlerine başvurulur.

17-01/14/54135-1484400150.jpg

AÖF DERS GEÇME

Dersi geçmek için o dersin harf notuna bakılır. Eğer CC ve üzeri ise o dersi koşulsuz şartsız geçmişsiniz demektir.

Dersten Kalma: Dersten kalmak için o dersin harf notuna bakılır. Eğer FF ise o dersten direk kalmışsınız demektir ve sonraki yıl bu dersi almanız gerekmektedir.

ŞARTLI / KOŞULLU GEÇME

Dersinizin harf notu CD DC yada DD ise bu derslerden koşullu olarak geçmişsiniz demektir. Bu şekilde geçmenin koşulu ise bir sonraki dönem Genel Not Ortalamanızı 2.0′ın üzerinde getirmeniz gerekmektedir. Yani Genel not ortalamanız 2.00 ise bu dersi/dersleri geçmiş, 2.00 ve altında gelir ise bu dersten/derslerden kalmışsınız demektir.

Aşağıdaki videodan AÖF ders geçme ile ilgili pratik bilgiler edinebilirsiniz: 

AÖF güz dönemi soru ve cevapları ile cevap anahtarı yayınlandı. Milyonlarca öğrencinin girdiği 14-15 Ocak AÖF sınavlarında merakla beklenen sorular ve cevap anahtarıyla ilgili detayları haberimizden bulabilirsiniz. Ayrıca AÖF puan hesaplama ve ders geçme sistemiyle ilgili de güncellenmiş son bilgileri bulabilirsiniz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN