Avrupa'dan DEAŞ'a eleman kazandıran terörist yakalandı

Avrupa'dan DEAŞ'a eleman kazandıran terörist yakalandı

Adana'da terör örgütü DEAŞ'ın yönetim kadrosunda olduğu ve Avrupa'daki örgüte terörist kazandırdığı tespit edilen Suriyeli Safwan Qahwatı yakalandı. Yakalanma anında yanında bulunan eşi sınır dışı edilirken, teröristin üzerinden ilginç fotoğraflar çıktı.

Adana Emniyet Müdürlüğü ile Milli İstihbarat Teşkilatının ortak çalışmasıyla Qahwatı'nın Avrupa ülkelerinden örgüte eleman temin etmek için Suriye'den eşiyle 15 Mart'ta Hatay üzerinden Türkiye'ye giriş yaptığı belirlendi.

İstanbul üzerinden Avrupa ülkelerine geçmeyi planladığı tahmin edilen Qahwatı ve eşinin bindiği otobüsü Tarsus-Adana-Gaziantep otoyolunun merkez Sarıçam ilçesi yakınlarında durduran polis ekipleri çifti gözaltına aldı.

17-03/29/1.jpg

Emniyet Müdürlüğüne götürülen Qahwatı uzman ekiplerce sorguya alındı, eşi ise sınır dışı edildi.

TERÖRİSTİN EĞİTİM GÖRÜNTÜLERİ

Suriyeli Safwan Qahwatı'nın, Avrupalılara silah eğitimi verdiği görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde Qahwatı, uzun namlulu silahla boş arazide sağa sola ateş ediyor. Daha sonra bir kişiye silahı verip kendisi gibi ateş etmesini istiyor. O şahıs da teröristin gösterdiği gibi ateş ediyor.

17-03/29/e-1490786013.jpg

BİR KİŞİNİN BOĞAZINA BIÇAK DAYAMIŞ FOTOĞRAFI ÇIKTI

Zanlının eşyaları arasında ele geçirilen dijital verileri inceleyen siber uzmanlar, DEAŞ Terör Örgütü'nün kanlı yüzünü de bir kez daha ortaya çıkardı. Safwan Qahwatı'nın maske takıp bir kişinin boğazına bıçak dayamış halde çektirdiği fotoğraflar ele geçirildi. Dünyanın en zengin örgütü olarak bilinen DEAŞ'ın propaganda amacıyla üst düzey yöneticilerine dağıttığı paralarla fotoğraf çektirip paylaşmalarını sağladığı gözler önüne serildi.

17-03/29/2.jpg

DANİMARKALI VE İSVEÇLİ DEAŞ'LI İLE BAĞLANTILI ÇIKTI

Qahwatı'nın yine Adana Polisi'nin DEAŞ'a yönelik 1 Şubat'ta yapılan operasyonda yakalanıp tutuklanan Lübnan uyruklu Danimarka vatandaşı Mahamad Laban ve Irak uyruklu İsveç vatandaşı Mohammed Tefik Saleh'in de Suriye'ye geçmesini sağladığı yer aldı.

17-03/29/t-1490774643.jpg

Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen Qahwatı tutuklandı.

ADANA/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN