Bahçeli: Adaylardan biri cemaatin siyasi figürü

Bahçeli: Adaylardan biri cemaatin siyasi figürü

MHP'de genel başkanlık yarışına soyunan isimler, Bahçeli'ye soruldu. Adaylardan birinin MHP'yi CHP'lileştirmek istediğini ileri süren Bahçeli, bir adayın da Paralel Yapı tarafından görevlendirdiğini iddia etti. Bu açıklamaların ardından aday olacaklarını açıklayan Sinan Oğan, Meral Akşener ve Koray Aydın'a çevrildi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, 1 Kasım seçimleri sonrasında MHP'de olağanüstü kongre için imza toplamaya başlayan genel başkan adaylarından birini Fethullah Gülen cemaatine bağlayarak, "Adaylardan bir tanesi Gülen hareketinin MHP'de görevlendirme girişimidir. Herkes aklını başına alsın" dedi. Bahçeli, grup toplantısının ardından Meclis'te gazetecilerin MHP'deki liderlik tartışması ve genel başkan adaylarına ilişkin sorusuna cevap verdi. 

Bahçeli: Bir aday Gülen cemaatinin siyasi figürü

Bahçeli, kendisine bayrak açan isimlerle ilgili açıklamasında şunları söyledi: 

"Sonraki kongremiz 2018 tarihinde gerçekleşecektir. Olağanüstü kongre talebi demokratik hakkıdır. Şu an 3 arkadaşımız genel başkanlığa aday olmuştur. Bir tanesinin (Sinan Oğan) aday olma hakkı yoktur. Çünkü ihraç edilmiştir. Bazılarının da MHP'yi CHP'ye benzetme gibi kötü bir alışkanlığı var. Bir de bu adaylardan biri vardır ki Fethullah Gülen Cemaati'nin siyasi figürü olarak MHP'ye girmiştir. Çok yakında göreceksiniz. Herkes aklını başına alsın!"

Bahçeli kimi kastetti?

MHP'de şu ana kadar Genel Başkan adayı olarak Sinan Oğan, Koray Aydın ve Meral Akşener öne çıkmıştı.  Bu açıklamaların ardından hareketlenen Ankara kulisleri Bahçeli'nin fethullah Gülen'in siyasi figürü diye bahsettiği ismin Meral Akşener olduğunu iddia etti.

Bahçeli'nin Akşener rahatsızlığı 

Bahçeli, 7 Haziran'daki seçimin ardından Meclis Başkanlığı için MHP adayı olarak Akşener'in isminin anılmasından da rahatsız olmuş ve "MHP'de baştan sona hep Meral Akşener, Meral Akşener vardır demek edepsizliktir, partiye hakarettir" demişti.

O ismin Akşener olduğu iddia ediliyor

Bahçeli, TBMM Başkanvekilliği koltuğunu da Akşener'den alarak Koray Aydın'a vermişti. O dönemde, Bahçeli'nin Akşener'in isminin cemaate yakın medya tarafından gündeme getirilmesinden rahatsızlık duyduğu konuşulmuştu. Bahçeli, 1 Kasım seçimlerinde de, Akşener'i MHP listesinden aday göstermemişti. Ankara kulislerinde, cemaatle bağlantılı olarak Bahçeli'nin kastettiği ismin Akşener olduğu iddia edildi.

Oğan kararı yargıtayda

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, "ihraç edin" talimatına rağmen Iğdır İl Disiplin Kurulu'nun ihraç etmediği eski milletvekili Sinan Oğan, Merkez Disiplin Kurulu tarafından ihraç edilmişti. Ancak ihraç kararı mahkemeden dönmüştü. MHP yönetimi de, mahkeme kararını Yargıtay'a taşımıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN