Bakan Bülent Tüfenkci'den Kurban Bayramı tatili açıklaması | Son dakika haberleri!

Bakan Bülent Tüfenkci'den Kurban Bayramı tatili açıklaması | Son dakika haberleri!

Son dakika: Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Kurban Bayramı tatili ilgili soruya ise, "Bakanlar Kurulunda konuşup, ortak bir karara vardığımız da sizler ile paylaşacağız" dedi.

Türkiye Esnaf ve Sanaatkarlar Konfederasyonunun (TESK) Avrupa Birliği ile yürüttüğü ortak proje olan Esnaf ve Sanatkarların Uyum Yeteneğinin Arttırılması Projesi (ADAPTESK) kapsamında düzenlediği basın toplantısında konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

DHA'nın haberine göre, Tüfenkci "Bayram tatili ile ilgili bakanlar kurulunda konuşup ortak bir karara vardığımız da sizler ile paylaşacağız" dedi.

'BAKANLAR KURULUNDA KONUŞACAĞIZ'

Türk vatandaşlarının geçiş yapamadığı ancak insanı yardımın gönderilip kontrollü olarak ticaretin yapıldığı Suriye sınırından bulunan Cilvegöz kapısının karşısındaki kapıyı terör örgütünün ele geçirdiğini ve ticareti yavaşlattığını dile getiren Tüfenkci, "Suriye kapılarımızdan birisi olan Cilvegözü kapısının karşı kapısının özellikle bizimde terörist bir grup olarak kabul ettiğimiz bir grubun eline geçtiği için o grubun hakimiyeti sona erene kadar veya en azından zayıflayana kadar insanı yardım dışındaki diğer malların ihracı noktasında ve gidişi noktasında bir yavaşlatma var.

2017 KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Kurban Bayramı tarihi, hem kurban kesecek olan vatandaşları hem de tatil planları yapan vatandaşları oldukça meraklandırdı. 2017 yılı itibariyle Kurban Bayramı tarihi kesin olarak belli oldu. Buna göre;

31 Ağustos 2017 - Kurban Bayramı Arefesi (yarım gün resmi tatil)
1 Eylül 2017 - Kurban Bayramı 1. gün (tam gün resmi tatil)
2 Eylül 2017 - Kurban Bayramı 2. gün (tam gün resmi tatil)
3 Eylül 2017 - Kurban Bayramı 3. gün (tam gün resmi tatil)
4 Eylül 2017 - Kurban Bayramı 4. Gün (tam gün resmi tatil)

Bu sene 30 Ağustos resmi tatil olması sebebiyle 31 Ağustos Arefe günününde resmi tatil olması beleniyor. Bu doğrultuda 2017 yılı itibariyle Kurban Bayramı 9 gün resmi tatil olabilir. Fakat 9 gün tatil olması ile ilgili Bakanlar Kurulu'ndan resmi bir açıklama gelmedi

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN